Latu&Polku-lehti: Laturaivo iskee jopa lapsiin: "Lastani lyötiin sauvalla"

Lapset nauttivat hiihdon riemusta Siilinjärvellä järjestetyssä lasten hiihtokoulussa helmikuussa. Paula Pohjamo
Tommi Turunen

Tommi Turunen

Laturaivon kohteeksi joutuvat yllättävän usein myös lapset, uutisoi Suomen Ladun jäsenlehti Latu&Polku.

Lehden tekemästä laajasta nettikyselystä ilmenee, että epäasialliseen käyttäytymiseen näyttäisivät syyllistyvän nimenomaan varttuneemmat hiihtäjät.

Hollolalainen nainen kertoo jutussa omista kokemuksistaan viime keväänä: "Lastani lyötiin sauvalla viime keväänä Lahdessa, kun tämän erään hiihtäjän mielestä lapsi tuli korona-aikana liian läheltä vastaan. Mies kirosi ja löi kunnolla."

Nimimerkki Nainen 40+ kertoo puolestaan omista pelottavista kokemuksistaan: "Lapsi ei huomannut takaa tulevaa hiihtäjää ja hyppäsi yllättäen latu-uralta hiihtäjän eteen. Tämä hiihtäjä (aikuinen mies) kävi lapseen käsiksi: tarttui vaatteisiin, huusi ja ravisteli. Todella pelottava tilanne."

Mikkelissä ei ollut yhtään seesteisempi meininki. "60+-miehet hyppyyttivät pieniä lapsia pois edestään. Kun kaikki eivät ennättäneet alta pois tai kaatuivat, miehet rähjäsivät ja huusivat sekä lapsille ja heidän mukanaan olleille aikuisille, kertoo Nainen, 50+ Mikkelistä.

Laturaivo ei ole mikään median yksittäisistä tapauksista paisuttelema ilmiö. Kyselyyn vastanneista peräti joka neljäs ladulla ulkoilija on joskus todistanut laturaivoa. Laturaivoa on karkeasti kahta lajia. Raivo, joka kohdistuu toisiin hiihtäjiin ja raivo, jossa törmäyskurssille ajautuvat hiihtäjät ja muut ulkoilijat.

Hiihtäjien verenpaineen saa eniten ladulla nousemaan koiranulkoiluttajat, kävelijät, juoksijat ja pyöräilijät.

Suomen Latu korostaa, että hiihtoladuilla ulkoilu onnistuu sujuvasti, kun noudattaa latuetikettiä.

Latu&Polku-lehti: Kuopio ehdolla laturaivon pääkaupungiksi

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut