Niiralan Kulma Oy myi viisi kiinteistöä – Asukkaiden vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle

Arkistokuva Petoselta Alakatu 6:n edustalta vuodelta 2009. Juha Poutanen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Niiralan Kulma on myynyt viisi kiinteistöään ruotsalaiselle Heimstaden Bostads AB:n suomalaiselle tytäryhtiölle. Kiinteistöt asukkaineen siirtyivät uudelle omistajalle 1. joulukuuta alkaen.

Myytävissä viidessä kiinteistössä on yhteensä 166 asuntoa neliömäärältään 9 282. Myytävät kiinteistöt ovat: Alakatu 6, 30 asuntoa, Yläkatu 6, 33 asuntoa, Kortekatu 6, 50 asuntoa, Koiravedenkatu 7, 33 asuntoa, Mertakaari 23, 20 asuntoa.

Kiinteistökaupassa asukkaiden vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle entisin ehdoin. Kiinteistöjen asukkaat voivat halutessaan hakea asumaan Niiralan Kulman muihin kohteisiin normaalin asuntohaun kautta.

Niiralan Kulma myy kiinteistöjään pystyäkseen paremmin vastaamaan asuntotarpeisiin Kuopiossa.

Niiralan Kulmalla on runsaasti 90-luvulla rakennettuja taloja, jotka nyt ovat tulossa elinkaarensa päähän ja peruskorjauksen tarpeessa. Laajoihin peruskorjauksiin varautuminen on jo aloitettu, mutta kaikkien kohteiden korjaaminen ei ole mahdollista.

Suunnitteilla on myös asuntojen koon ja sijainnin puolesta paremmin kysyntään vastaavia uudiskohteita. Tavoitteena on saada pidettyä Nikun asukkaiden vuokrat kohtuullisina ja asuntojen käyttöaste korkeana.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut