Kahden epäillään sairastavan omikronvirusmuunnoksen aiheuttamaa koronatautia Pohjois-Savossa

Arkistokuva. Mostphotos
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kahden koronapositiivisen henkilön epäillään sairastavan uuden omikronvirusmuunnoksen aiheuttamaa koronatautia Pohjois-Savossa. Tartunnan saaneet on eristetty ja kontaktit asetettu karanteeniin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti torstaina, että myös Suomessa on todettu omikronin aiheuttamaa koronatautia yhdellä sairastuneella. Myös muilla samaan seurueeseen kuuluvilla on todettu koronatartuntoja. Heidän tartuntojaan ei ole vielä varmistettu variantin aiheuttamiksi. Seurue on palannut Ruotsista.

Kaikki karanteeniin asetetut tutkitaan torstain ja perjantain aikana. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko karanteeniin asetetuilla oireita.

Pohjois-Savon omikronepäilyt liittyvät samaan matkaseurueeseen. Kuopion yliopistollinen sairaala pitää tiedotteessaan todennäköisenä, että myös nämä kaksi matkaseurueeseen kuulunutta ovat omikron-tartunnan saaneita. Tulos varmistuu ensi viikon alkuun mennessä.

Tartunnan saaneiden oireet ovat lievään koronainfektioon ja flunssaan sopivia. Maailmalta ei ole tässä vaiheessa saatu riittävästi tietoa omikronvariantin aiheuttamasta taudinkuvasta. Tähän mennessä kertyneen tiedon perusteella kyse ei olisi tähän saakka totuttua vaikeammasta taudista.

Infektioylilääkäri rauhoittelee uudesta virusmuunnoksesta: "Variantit ovat tyypillisiä koronavirukselle"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut