Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Automaattinen sammutuslaitteisto pelasti erikoiskohteen vakavammalta tulipalolta

Automaattinen sammutusjärjestelmä pelasti päihdekuntoutujille tarkoitetun kerrostalon isoilta palovahingoilta Kuopion Inkilänmäellä perjantain vastaisena aamuyönä.

Kerrostalon alimman kerroksen huoneiston parvekkeella oli syttynyt tulipalo yöllä noin kello 1.30:n aikaan.

Kerrostalo on tarkoitettu päihdeongelmista kuntoutuville, mutta talossa on asumispalveluja myös muun muassa mielenterveyskuntoutujille tai päihdeongelmista toipuville invalideille.

Koska tukiasunnot ovat paloturvallisuuden kannalta poikkeuskohde, talossa on hyvä lisäturvajärjestelyt kuten sprinklaus eli automaattinen sammutusjärjestelmä.

Parvekkeella oli aamuyöllä syttynyt tulipalo ilmeisesti parvekkeella palamassa olleesta ulkotulesta. Ulkotuli ehti sytyttää tuleen kaksi rahiakin. Pelastuslaitoksen mukaan palo olisi voinut levitä niistä laajemmalle. Automaattinen paloilmoitinjärjestelmä hälytti palosta kuitenkin hätäkeskukseen ja laukaisi vesisammutuksen.

Parvekkeelle tuli sprinkleristä vettä niin, että palo sammui. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle sammuttamaan paloa, vastassa oli enää parveke, jolta valui vettä.

Vahingot jäivät pieneksi turvatekniikan ansiosta.

Pelastuslaitos on aiemmin varoittanut, ettei kynttilöitä saisi jättää palamaan valvomatta. Ulkotuletkin voivat kaatua tai tuulella liikkua niin, että ne voivat sytyttää läheisiä rakenteita palamaan. Osa ulkotulista voi myös kuumentua, joten kaikkia kynttilöitä tulee polttaa vain palamattomalla alustalla.