Näin Kuopion seudun toimijat vaativat koronapassia

Koronapassille on nyt käyttöä monessa paikassa aluehallintoviraston rajoitusten voimaantulon myötä. Ella Karttunen
Juuso Kääriäinen

Juuso Kääriäinen

Koronapassin esittämiseen saa varautua Pohjois-Savon alueella useassa paikassa, kun aluehallintoviraston koronarajoitukset astuivat voimaan itsenäisyyspäivästä alkaen.

Muun muassa kuopiolainen tapahtumaravintola SawoHouse tiedottaa Facebook-sivullaan ottaneensa koronapassin käyttöön kaikissa SawoHouse underground keikkatilan yleisötapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Myös perjantaina Kuopio-hallissa järjestettävässä Raskasta joulua -konsertissa edellytetään koronapassin esittämistä. Koronapassin käyttöönotto ei tapahtumanjärjestäjän mukaan oikeuta lippurahojen palautukseen.

Kylpylähotelli Rauhalahdessa koronapassi on käytössä kylpylähotellin iltaravintoloissa keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin kello 20–02 välisenä aikana. Jouluna 21.–27.12. koronapassi vaaditaan koko kylpylähotellin alueella lukuun ottamatta joululounasasiakkaita 21.12. kello 15 asti tai noutoruokaa hakevia 23.12. kello 19 asti.

Sen sijaan Kylpylähotelli Kunnonpaikka ei liiketoimintajohtaja Heli Vehkalan mukaan vaadi asiakkailtaan koronapassia toistaiseksi. Hän kertoo, ettei kylpylähotellissa järjestetä yli sadan henkilön tapahtumia, joihin ei voitaisi osoittaa aluehallintoviraston vaatimusten mukaisesti osallistujille omia istumapaikkoja. Vehkala kuitenkin toteaa, että kyseessä on tämänhetkinen päätös, joten tilanne saattaa muuttua nopeastikin. Kunnonpaikassa seurataan tilannetta ja muutoksista tiedotetaan kylpylähotellin verkkosivuilla.

PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo, etteivät PeeÄssän ravintolat vaadi koronapassia tässä vaiheessa lukuun ottamatta Tahkon Hophaus-ravintolaa. Hänen mukaansa PeeÄssän ravintoloiden toiminnan luonne on sellaista, ettei passia vaadita. Osuuskaupalla on valmius ottaa koronapassi heti käyttöön, mikäli rajoitukset tiukentuisivat. Hän kertoo, että Kuopion alueen suurimmat toimijat ovat käyneet keskustelua yhteisestä menettelystä, jos passi tulisi ravintoloille pakolliseksi.

Myös Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Juho Rissanen kommentoi tekstiviestitse, että nykyisillä rajoituksilla koronapassia ei oteta käyttöön Vararengasravintoloiden ravintoloissa, eli Ale Pupissa, Ravintola Gloriassa, Bar Nousussa, Bar Laskussa, Intro Socialissa, SalaCavalassa ja Kuopion Saanassa. Asiaa harkitaan uudelleen, mikäli rajoitukset tiukentuvat.

Kuopion raviradan itsenäisyyspäivän raveissa koronapassia vaadittiin katsomoalueen sisätiloissa, mutta ulkoalueilla sai oleskella ilman passia. Rajoitusten aikana Kuopiossa ajettavissa seuraavissa kahdessa raveissa käytännöt ovat Kuopion Raviradan toimitusjohtaja Marita Huttusen mukaan samat, mikäli aluehallintoviraston asettamat rajoitukset eivät muutu.

KalPa ilmoitti jo aikaisemmin ottavansa koronapassin käyttöön kotiotteluissaan tiistain KalPa–KooKoo -ottelusta alkaen.

Tahkon alueella toimivista ravintoloista seitsemän otti koronapassin käyttöön vapaaehtoisesti jo ennen aluehallintoviraston määräämien rajoitusten alkua. Passia vaaditaan Tahkon verkkosivujen mukaan Tahkon Hophausissa, Ravintola Piazzassa, Ravintola Mosquitossa, Pehkubaarissa, Pub Karhussa, Bar & Restaurant Ukossa sekä Ravintola El Montessa.

Kuopion evankelisluterilainen seurakuntayhtymä tiedotti viime viikolla ottavansa käyttöön koronapassin useimmissa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissaan. Joitakin Kauneimpia joululauluja seurakunnat järjestävät ilman koronapassia, mutta yleisömäärä on silloin rajoitettu sataan henkilöön. Jumalanpalveluksiin otetaan enintään kolmannes tilojen enimmäishenkilömäärästä, eikä koronapassia vaadita. Tämä käytäntö on voimassa seurakuntayhtymän mukaan myös joulunajan jumalanpalveluksissa.

Juttua täydennetty 7.12.2021 kello 21.34: Lisätty PeeÄssän Ville Puustisen kommentit.

Avi määrää

Rajoitukset Pohjois-Savossa

Itä-Suomen aluehallintovirasto kielsi tartuntatautilain nojalla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yli sadan henkilön yleisötilaisuudet, joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja.

Lisäksi yleisötilaisuuksiin kuuluvat yli sadan hengen yhteislaulutilaisuudet on kielletty.

Rajoituksilta välttyy, mikäli tapahtumajärjestäjä edellyttää tilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronapassin esittämistä.

Rajoitukset ovat voimassa 6. joulukuuta ja 27. joulukuuta välisenä aikana.

Pohjois-Karjalaan avi ei asettanut rajoituksia.

Lähde: Itä-Suomen aluehallintovirasto

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut