Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tietoliikenneyhtiö selvitti: Missä suuressa kaupungissa on tähän mennessä kulutettu eniten mobiilidataa? – Miten sijoittui Kuopio?

Jyväskylässä käytetään eniten tietoliikenneyhtiö Dna:n postpaid-liittymien dataa asiakasta kohden, selviää tuoreesta Dna:n mobiilidatan käyttövertailusta Suomen kymmenestä suurimmasta kaupungista.

Jyväskyläläinen Dna:n asiakas on Datakronikka 2021 tutkimuksen mukaan kuluttanut tänä vuonna keskimäärin 833 megaa mobiilidataa päivittäin.

Kuopiolainen Dna-asiakas on käyttänyt mobiilidataa keskimäärin 687 megaa. Kuopio oli listan seitsemäs. Jyväskylän ja Kuopion väliin mahtuivat Vantaa, Tampere, Turku, Helsinki ja Oulu. Listan kahdeksas oli Espoo, yhdeksäs Pori ja kymmenes Lahti.

Luvuissa on otettu huomioon mobiilidatan käyttö puhelimilla ja älyrannekkeilla, eikä esimerkiksi tableteilla tai liikkuvalla laajakaistalla.

Postpaid-liittymä tarkoittaa puhelin- tai nettiliittymä, jonka kulut hoidetaan laskutuksen kautta.

– Yksi selittävä tekijä Jyväskylän erottumiselle Suomen datakuninkaana voi olla kaupungin nuorehko ikärakenne. Lisäksi voi olla, ettei kaikilla opiskelijoilla ole laajakaistaa kotonaan, koska oppilaitosten tietokoneet ja kattavat WiFi-verkot tarjoavat kätevän pääsyn verkkoon. Tällöin kotioloissa saatetaan kuluttaa dataa sanoo Dna:n mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Selvityksen mukaan alle 30-vuotiaat aikuiset käyttävät mobiilidataa lähes tuplasti enemmän kuin 30–39-vuotiaat ja kolminkertaisesti verrattuna nelikymppisiin.

Vanhemmat ikäpolvet ovat alkaneet kasvattaa datankulutustaan.