Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Pieksämäellä tiistain jälkeen kymmenen uutta koronatartuntaa – paikkakunnalla otetaan käyttöön Essoten suositus, ettei yli kymmenen hengen kokoontumisia järjestetä työpaikoilla

Pieksämäellä on todettu tiistaina tiedotetun kahdeksan koronatartunnan jälkeen kymmenen uutta koronatartuntaa.

Pieksämäellä on nyt kaksi tartuntaketjua, jotka molemmat on saatu selvitettyä. Mahdollinen uusi altistumispaikka on 4.12. Crossfit Pieksämäki klo 9.00 – 16.00. Kaikki altistuneet on tavoitettu.

Pieksämäellä on tällä hetkellä karanteenissa noin sata ihmistä. Määrät voivat vielä nousta ja niitä päivitetään tilanteen mukaan.

Essoten koronanyrkki pyysi tiistaina Itä-Suomen aluehallintovirastoa tekemään päätöksiä alueellisten rajoitusten käyttöönottoon ja päätökset tulisivat voimaan ensi viikon maanantaina. Essote suosittaa ettei alueella järjestettäisi yli 10 hengen kokoontumisia tai kokouksia.

Essoten antama suositus kokousten henkilömäärän rajoittamisesta 10:een henkilöön koskee lähinnä vain työpaikkoja, sillä ei ole vaikutusta harrastustoimintaan tai lasten kokoontumiseen.

Pieksämäen alueella tämä suositus otetaan käyttöön ja kaikki kokoukset suositellaan toteuttamaan etäyhteyksin. Pakottavasta syystä voi järjestää myös yli kymmenen hengen kokouksia, mutta silloin tulee huolehtia turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta sekä käyttää maskia. Yhteisiä ruokailuja ja kahvitteluja ei suositella järjestettäväksi ollenkaan.

– Tautia on nyt paljon liikkeellä ja se tarttuu helposti myös kaksi rokotetta saaneisiin. Suuriin tapahtumiin osallistumista ja ihmisjoukoissa liikkumista kannattaa harkita tarkkaan. Vahva maskisuositus on voimassa ja turvavälien pitämisestä kannattaa huolehtia, kuten myös huolellisesta käsihygieniasta, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Juttua päivitetty kello 11.50: Lisätty tieto, että tartuntoja on yhdeksän sijaan kymmenen ja tartuntaketjuja on kaksi kolmen sijaan Lisäksi 10 henkilön rajoitukset koskevat lähinnä työpaikkoja.