Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Nilsiäläinen viljelijä heittää kurkkukasvustonsa kompostiin sähkön hinnan vuoksi

Nilsiän Taimituote Oy:n yrittäjä Risto Taskinen kertoo MTV Uutisille lopettavansa kurkkujen viljelyn hurjaksi nousseen sähkön hinnan vuoksi. Normaalisti Taskisen sähkölasku on MTV:n mukaan 50–60 000 euroa kuukaudessa, mutta pörssisähkön hinnan nousun takia sähkölasku olisi noussut hänellä useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin päivässä ilman erillisiä sopimuksia.

Taskinen kertoo MTV:lle sopineensa sähkön ostamisesta siten, että osa sähköstä suojataan hintavaihtelulta ostamalla sitä etukäteen ja osa sähköstä ostetaan pörssistä.

Hän arvelee MTV Uutisten jutussa, ettei tämän talven huippuhintoja ole vielä nähty, joten kylmän talven tullessa sähkön hinta saattaisi nousta vieläkin poskettomammaksi.

Taskinen kertoo MTV:lle, että kasvihuonetta ryhdytään tyhjentämään todennäköisesti tällä viikolla ja yritys lomauttaa noin viisi työntekijäänsä. Hän kuitenkin luottaa, että viljelytoiminta käynnistyy myöhemmin uudelleen.