Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle 150 000 euroa

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö on lahjoittanut 150 000 euroa Itä-Suomen yliopistolle. Lahjoitus on kohdennettu yliopiston tiedotteen mukaan kauppatieteelliselle koulutusalalle.

– Itä-Suomen yliopiston korkeatasoisen kauppatieteellisen opetuksen ja tutkimuksen tukeminen istuu luontevasti säätiömme tarkoituksen toteuttamiseen. Olemme siksi vuosien saatossa tukeneet suoraan tiettyjä hankkeita apurahoin sekä myös pääomalahjoituksin osallistuneet yliopiston pääoman vahvistamiseen, kertoo säätiön hallituksen puheenjohtaja, varatuomari Risto Voipio Itä-Suomen yliopiston tiedotteessa.

Yliopiston kauppatieteiden laitoksen johtaja Saara Julkunen toteaa tiedotteessa, että yliopisto arvostaa lahjoitusta suuresti. Hän sanoo, että lahjoitus vahvistaa koulutusalan opetusta ja tutkimusta sekä tukee kampuksen kehittämistä.

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, jota jaetaan yliopistoille suhteessa niiden hankkimaan yksityiseen pääomaan. Itä-Suomen yliopiston Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja on voimassa ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa yliopistolle vastinrahaa jopa 2,5 euroa.

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö on osallistunut tiedotteen mukaan valtion vastinrahaan oikeuttavaan varainhankintaan myös kahdella edellisellä kierroksella.