Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Itä-Suomen yliopistolle menestystä kestävän kehityksen kansainvälisessä vertailussa ­– energiankäytön kategoriassa kolmanneksi parhaat pisteet

Itä-Suomen yliopisto sijoittui hyvin kestävän kehityksen kansainvälisessä vertailussa. Itä-Suomen yliopisto ylsi tänä vuonna 34. sijalle Green Metric -yliopistovertailussa, kun edellisellä kerralla sijoitus oli 33.

Vertailuun osallistuneiden määrä kasvoi ennätyksellisesti 956 yliopistoon. Arviointiin osallistui 44 yliopistoa enemmän kuin viime vuonna.

Vertailu tapahtuu sen perusteella, miten hyvin yliopistot ottavat toiminnassaan huomioon ympäristövastuun ja kestävän kehityksen. Arvioinnissa on useita osa-alueita, kuten esimerkiksi energiankäyttö ja jätteiden käsittely. Yliopistoilta vaaditaan selkeitä näyttöjä toimenpiteistä ja niiden jatkuvasta kehittämisestä.

Itä-Suomen yliopisto sijoittui suomalaisista korkeakouluista kansainvälisessä vertailussa toiseksi. Energiankäytön ja ilmastonmuutoksen torjunnan kategoriassa Itä-Suomen yliopisto sai koko rankingin kolmanneksi parhaat pisteet.

Täydet pisteet Itä-Suomen yliopisto sai jätteiden käsittelyn ja veden käytön arvioinnissa.

Itä-Suomen yliopiston tavoitteena on hiilineutraalius vuoden 2025 loppuun mennessä. Yliopisto perusti vuoden 2020 alussa työryhmän selvittämään hiilijalanjälkeä ja ideoimaan, miten tavoite saavutetaan.

Vuoden 2020 hiilijalanjäljen arvioinnin mukaan suurimmat yliopiston ilmastovaikutukset aiheutuivat kiinteistöjen lämmityksestä sekä laboratoriolaitteista ja -tarvikkeista. Sen sijaan lentomatkustuksen päästöt pienenivät merkittävästi koronapandemian vuoksi.