Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä neljä uutta koronatartuntaa karanteenissa olevilla henkilöillä

Pieksämäellä on viime maanantain jälkeen todettu yhteensä neljä uutta koronatartuntaa. Kaikki sairastuneet ovat olleet jo karanteenissa, joten julkisia altistumispaikkoja ei näistä tartunnoista ole.

Esedun Pieksämäen toimipisteellä, teknologiakampuksella, on voinut altistua koronavirukselle viime viikon keskiviikkona 15.12. noin kello 8.15 - 13.15 ja torstaina 16.12. noin kello 8.15 - 12.30. Sairastunut henkilö on ollut ruokailemassa Viikunassa noin kello 10.45 - 11.20 molempina päivinä. Sairastuneen henkilön kotipaikka on muualla, joten tartunnanjäljitys on hoidettu sieltä käsin. Mahdollisesti altistuneita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan testiin lievistäkin oireista.

Essoten alueella tautitilanne on pysynyt huolestuttavalla tasolla ja koko maassa tartuntoja on erittäin paljon. Uusia rajoitustoimia on todennäköisesti luvassa joulun jälkeen, ja niistä tiedotetaan lähemmin silloin.

– Joulua suositellaan vietettäväksi koronaturvallisesti omassa lähipiirissä ja perheen ulkopuolisia kontakteja kannattaa välttää. Mikäli on menossa juhlimaan isommalla porukalla, kannattaa kotitestejä tehdä ennen kuin tapaa ihmisiä. Joulun vietossa on hyvä muistaa huolellinen käsihygienia sekä turvavälit mahdollisuuksien mukaan. Maskia kannattaa käyttää sisätiloissa aina, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Myös RS-virus jyllää alueella, joten jouluostoksilta kannattaa mahdollisuuksien mukaan jättää lapset pois.

Essoten alueella on maanantain ja tiistain aikana todettu yhteensä 27 koronavirustartuntaa. Tartunnat leviävät samaa tahtia kuin edeltäneen viikon ennätysvauhdissa.

– Odotamme nyt kuumeisesti sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä valtioneuvoston tiistai-iltaisista päätöksistä koronaepidemian hätäjarrutoimista, jotta pääsisimme niiden kanssa käytäntöön myös Etelä-Savossa yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa tiedotteessa.

Koronaviruksen omikron-variantti ei vielä ole Essoten alueen tartuntalukujen taustalla. Etelä-Savon valtaviruksena on edelleen delta-variantti. Seppälän tärkein viesti joulun viettoon koskeekin nyt kontakteja sellaisten henkilöiden kanssa, jotka asuvat omikronin valtavirusalueilla, kuten Uudellamaalla.

– Näen suurimpana riskinä nyt sen, että joulun vieton seurauksena ihmisten liikkuvuus tuo omikronia alueellemme laajasti ja aiheuttaa hyvin nopean epidemian heikkenemisen. Jouluna tuleekin noudattaa erityistä varovaisuutta, tehdään kotitestejä, kun tavataan oman perheen ulkopuolisia henkilöitä ja käytetään maskeja, Seppälä vetoaa.