Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun rauha on pitänyt yhä Itä-Suomen poliisin alueella – poliisi kiittää asiakkaitaan, mutta varautuu kiihtyvään iltaan

Joulunvietto on jatkunut Itä-Suomen poliisin kannalta edelleen rauhallisena. Poliisi kiittää tiedotteessaan siitä kansalaisia ja toivoo, että tilanne jatkuu samanlaisena pyhien yli. Se kirjoittaa kuitenkin Twitterissä varautuvansa pahempaan, sillä rattijuopumusaiheisten tehtävien määrä vaikuttaa kasvavan.

Joulu on ollut poliisista rauhallinen – Puijon hiihtopyhätössä mentiin asiattomin varustein

Tehtävämääriltään jouluaatto ja joulupäivä iltayhdeksään asti ovat olleet samanlaisia edellisvuoteen verrattuna, mutta rikosilmoitusten määrä on vähentynyt viime vuoden jouluaattoon ja -päivään verrattuna. Rattijuoppoja poliisi on tavoittanut poliisilaitoksen alueella vain viisi, kun vuotta aikaisemmin rattijuoppoja jäi kiinni 15 henkilöä.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia poliisi on kirjannut tähän mennessä viisi, jotka ovat käytännössä pahoinpitelyjä. Poliisilakiperusteisia kiinniottoja on tehty 13 kappaletta.

Tiedotteessa todetaan, että joulupäivää on vielä jäljellä, joten sekä tehtävä- että rikoslukemat kasvavat, mutta kokonaisuutena joulurauha on poliisin mukaan säilynyt yllättävänkin hyvin.

Joulurauhaa on ylläpitänyt Itä-Suomen poliisin mukaan todennäköisesti kirpeä, mutta hyvän ajokelin pakkassää sekä tiukentuneet kokoontumis- ja ravintolarajoitukset. Myöskään pelättyä kotihälytysruuhkaa ei ole tullut, joten joko joulurauhan julistus tai koronatilanteen muuttuminen vakavammaksi on rauhoittanut kansalaiset ja poliisin asiakkaat, tiedotteessa kirjoitetaan.