Savon Sanomien koirakilpailulla on juhlavuosi – Nyt tarvitaan tietoja

Savon Sanomat järjesti ensimmäisen kerran metsästyskoirien kilpailun vuonna 1972. Kilpailu järjestetään kalenterivuosittain ja vuoden 2021 kilpailu on jo 50:s kerta perätysten. Vuosien saatossa kilpailun säännöt ovat hiukan eläneet ja niitä on muokattu ajan hengen mukaiseksi.

Nykyisin koirakilpailussa on kolme sarjaa: ajavat koirat, pystykorvat ja muut metsästyskoirat.

Ajavissa koirissa kilpailevat kaikki ajavat koirat, joilla on oikeus osallistua jäniksen- ja ketunajokokeisiin. Pystykorvien sarjassa kilpaillaan linnun- ja hirvenhaukkukokeiden tuloksilla. Näissä kahdessa sarjassa sijoitus ratkeaa koetulosten mukaan. Peruspisteet koostuvat kolmesta kokeen ykköspalkinnosta ja menestyksestä rodun mestaruuskilpailuissa ja niiden valintakokeissa. Piirinmestaruus ja karhunhaukun taipumuskoe antavat lisäpisteet.

Muiden metsästyskoirien paremmuuden ratkaisee Savon Sanomien ja kennelpiirin yhteinen raati.

Juhlavuoden kunniaksi jokaisesta sarjasta palkitaan kolme parasta koiraa.

Ilmoita koirasi tiedot ja saavutukset 10.1.2022 mennessä sähköpostilla: veijo.miettinen(at)dnainternet.net.

Koiran tiedoista tarvitaan rotu, rekisterinumero ja nimi täydellisenä. Mukaan on liitettävä vuonna 2021 saavutetut tulokset, missä ja milloin sekä kokeen laatu. Älä myöskään unohda omia yhteistietojasi.

Koirien palkitseminen suoritetaan Pohjois-Savon kennelpiirin vuosikokouksessa, elleivät koronaohjeet aiheuta tähän muutoksia.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut