Uusia tartuntoja neljän päivän aikana Ylä-Savon soten alueella 46

Ylä-Savon soten alueella todettiin uudenvuoden aaton–sunnuntain 2. tammikuuta välillä 40 uutta koronapositiivista.

Uudenvuoden aaton 15 todetusta tartunnasta iisalmelaisilla oli 6, sonkajärveläisillä 2 ja muunpaikkakuntalaisilla 7. Tammikuun 1. päivänä tartuntoja todettiin 9, joista iisalmelaisilla 6, vieremäläisillä 1 ja sonkajärveläisillä 1 sekä muunpaikkakuntalaisella 1. Tammikuun toisena positiivisia tuloksia oli 16: Iisalmi 7, Kiuruvesi 2, Vieremä 3 ja muunpaikkakuntalaiset 4.

Torstaina 30. joulukuuta uusia tartuntoja todettiin kuusi: Iisalmi 2, muunpaikkakuntalaiset 4.

Tartunnanjäljitys on kesken ja ruuhkautunut. Ylä-Savon sote kehottaa odottamaan yhteydenottoa ja vastaamaan tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Kun on saanut tiedon altistumisesta, tulee olla karanteeninomaisissa olosuhteissa. Lisätietoa on Ylä-Savon soten verkkosivuilla.

Ylä-Savon sotesta suositetaan tekemään kotitesti, jos oireita on. Jos tulos on positiivinen, tulee varata aika koronatestiin.

Joulun jälkeen koronatartuntoja määrä lähti nousuun niin Pohjois-Savossa kuin koko maassa. Tartuntamäärät lisääntyvät tällä hetkellä nopeasti, sillä koronavirus tarttuu tehokkaasti, sotesta muistutetaan.

– Kehotamme ihmisiä välttämään kaikkia paitsi välttämättömiä tapaamisia, käyttämään kasvomaskia aina julkisissa paikoissa liikkuessaan ja hankkimaan täyden rokotesuojan koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan.

Joulukuun aikana Ylä-Savon soten alueella todettiin peräti 328 tartuntaa, mikä on noin puolet alueen koko vuoden 2021 (657) tartunnoista. Tammikuussa tartuntoja on todettu 25.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut