EU:n ulkopuolisen työvoiman rekrytointi helpottuu monella alalla Pohjois-Savossa

Pohjois-Savon ely-keskus on päivittänyt kaikkiaan 15 ammattialan osalta työlupalinjaustaan helpottaakseen työvoiman saantia. Linjauksen myötä aloilla, joilla työvoiman saatavuus on vaikeutunut, on mahdollista rekrytoida työvoimaa EU:n ulkopuolelta ilman, että työpaikka on julkisesti haussa.

Ely-keskuksen linjauksessa katsotaan työvoiman saatavuuden vaikeutuneen Pohjois-Savossa muun muassa sairaanhoitajien, kätilöiden, lähihoitajien, peltoviljelytyönjohtajien, puutarhureiden, metsureiden, kirvesmiesten, putkiasentajien hitsaajien ja koneistajien ammattialoilla.

Päivitetty linjaus on voimassa 30.6.2022 asti.

Suomessa toimivan työnantajan edellytetään ensisijaisesti rekrytoivan työvoimaa Suomesta ja EU- ja ETA-alueelta. Mikäli työsuhteelle ja työnantajalle laissa asetetut edellytykset täyttyvät, eikä työmarkkinoilta ole saatavilla sopivaa työvoimaa kohtuullisessa ajassa, työnantajan on mahdollista rekrytoida työvoimaa EU:n ulkopuolelta.

15 ammattialaa

Ely-keskus päivitti työlupalinjaustaan

Pohjois-Savon ely-keskus on päivittänyt työlupalinjaustaan ja katsoo, että seuraavilla ammattialoilla työvoiman saatavuus on vaikeutunut Pohjois-Savossa:

Sairaanhoitajat ym. (sisältää sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat)

Kätilöt

Lähihoitajat (kaikki ammattinimikkeet)

Peltoviljelytyönjohtajat ja -työntekijät

Puutarhurit ja kasvihuoneviljelijät

Puutarha- ja kasvihuonetyönjohtajat ja -työntekijät

Maatalouslomittajat

Metsurit ja metsätyöntekijät

Betonirakentajat ja raudoittajat

Kirvesmiehet ja rakennuspuusepät

Putkiasentajat

Hitsaajat ja kaasuleikkaajat

Koneenasettajat ja koneistajat

Moottoriajoneuvojen asentajat ja korjaajat (sisältää asentaja, raskas autokalusto)

Koti-, hotelli- ja toimistosiivoojat ym. (kaikki ammattinimikkeet, pois lukien sairaala- ja laitosapulaiset ja päiväkotiapulaiset)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut