Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KYS rajoittaa vierailijoita sairaalassa ja supistaa yhä kiireetöntä leikkaustoimintaa

Vierailuja Kuopion yliopistolliseen sairaalaan joudutaan rajoittamaan tiistaista alkaen. Rajoituksella pyritään hillitsemään herkästi tarttuvan koronaviruksen leviämistä. Edellisen kerran vierailuja sairaalaan jouduttiin rajoittamaan koronapandemian alkuvaiheessa keväällä 2020.

KYSissä voivat toistaiseksi vierailla vain kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset ja puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Poliklinikkakäynnille tulevan henkilön mukana voi olla tarvittaessa tukihenkilö. Muita vierailijoita ei voida ottaa vastaan nopeasti heikentyneen koronatilanteen takia.

Lisäksi joulun alla alkanut sairaalan kiireettömän leikkaustoiminnan supistus jatkuu. Sairaala on ajanvarausten muutoksista yhteydessä potilaisiin.

– Näillä toimenpiteillä pyrimme turvaamaan henkilökunnan riittävyyden sairaalassamme. Herkästi tarttuva omikron-muunnos aiheuttaa todennäköisesti sairastumisia myös hoitohenkilöstössä ja mahdollisesti lisää sairaalahoidon tarvetta, kertoo tiedotteessa vs. johtajaylilääkäri Olavi Airaksinen.

– Sairaalassa asioidessa on suositeltavaa käyttää maskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä pitää turvaväli, jos se on mahdollista, Airaksinen muistuttaa.