Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopio haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn – I love kuopiolainen -kampanja starttaa tammikuussa

Kuopiossa käynnistyy tammikuussa I love kuopiolainen -kampanja, joka on osa valtakunnallista Lähde-liikettä. Kampanjassa tuodaan tämän vuoden aikana kuukausittain esille yksinäisyyteen liittyviä teemoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toteuttaman Finsote-tutkimuksen mukaan yksinäisyyttä kokee 11 prosenttia yli 20-vuotiasta kuopiolaisista ja kouluterveyskyselyn mukaan 12 prosenttia yläkoululaisista.

Kampanjan tavoitteena on pitää aihetta esillä ja herättää pohtimaan, mitä meistä kukin voi omassa arjessaan tehdä yksinäisyyden ehkäisemiseksi.

– Haluamme lisätä tietoisuutta yksinäisyydestä, vähentää sen aiheuttamaa leimaa ja haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn, kertoo Kuopion kaupungin hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen.

Kampanjalle on luotu oma verkkosivu, josta löytyy kampanjan materiaali.

Kampanjaan voi osallistua jakamalla materiaaleja omissa sosiaalisen median ja muissa viestintäkanavissa joka kuukauden 10. päivä.

Kuopion kaupunki on kutsunut kampanjaan useita eri yhdistyksiä ja toimijoita Kuopion alueelta. Mukaan mahtuu edelleen. Kampanjan nettisivut ovat osoiteessa: www.kuopio.fi/ilovekuopiolainen