Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsille avautuu oma koronarokotuspiste Kuopiossa ensi viikolla

Lapsille avautuu oma koronarokotuspiste Kuopiossa torstaina 13. tammikuuta. Kaupunki on vuokrannut tilat Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitokselta osoitteesta Haapaniementie 16.

– On hieno asia, että saimme tilat hankittua. On mahdollista vuokrata myös lisää tilaa, jos tarvetta on, palvelupäällikkö Hanna-Mari Tanninen kertoo.

Ajanvaraus lasten koronarokotuspisteelle avautuu maanantaina 10. tammikuuta. Varaus tapahtuu alueen neuvolasta tai kouluterveydenhuollosta. Sähköisesti ajanvaraus onnistuu niiden alle 12-vuotiaiden lasten osalta, joiden puolesta asioinnista on tehty valtuutus.

– Sivuterveysasemien aikataulujen ja järjestelyjen selvittely on menossa parhaillaan, mutta tarvittaessa lapsia voi tuoda Kuopioon rokotettavaksi.

Uudelle rokotuspisteelle tehdään parhaillaan opasteita. Tanninen sanoo, että pysäköinti rokotuspisteen kohdalla on mahdollista kadun varrella, ja pysäköinninvalvonnan kanssa on neuvoteltu, ettei perheitä sakotettaisi.

– Muiden asunto-osakkeiden paikoille ei tietysti pidä pysäköidä.

5–11-vuotiaita lapsia on rokotettu Kuopiossa joulukuun lopulta alkaen.