Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministerin linjaus: Itä-Suomen yliopistossa voi jatkossa opiskella tekniikan tohtoriksi asti, Savoniaan liiketalouden ja tekniikan amk-tutkinnot

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) on linjannut useista laajennuksista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutusvastuisiin. Linjaukset laajentavat niin Itä-Suomen yliopiston kuin Savonia-ammattikorkeakoulun tarjontaa.

Diplomi-insinöörien koulutus käynnistyy kestävien materiaalien ja tuotteiden koulutusohjelmassa Joensuussa ja teknillisen fysiikan koulutusohjelmassa Kuopiossa.

– Tekniikan koulutusvastuun saaminen on hieno uutinen Itä-Suomelle ja alueen elinkeinoelämälle. Vastaamme näin tekniikan alan osaajapulaan myös valtakunnallisesti. Teknologiateollisuus ry:n selvityksen mukaan teknologiateollisuuden yritykset tarvitsevat kymmenen vuoden sisällä 130000 uutta osaajaa, ja tarve painottuu vahvasti korkeakoulutettuihin osaajiin, Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä sanoo.

Diplomi-insinöörien koulutus käynnistyy Itä-Suomen yliopistossa syksyllä 2023. Yliopisto on aiemmin osallistunut tekniikan alan koulutukseen yhteistyössä muiden yliopistojen ja alueen ammattikorkeakoulujen kanssa.

Savonia-ammattikorkeakoulu saa tietojenkäsittelyn tradenomi ja tuotantotalouden insinööri -koulutukset valikoimaansa. Uudet koulutukset ovat Savonia-ammattikorkeakoulun mukaan merkittäviä niin korkeakoulupoliittisesti kuin aluepoliittisesti, koska Pohjois-Savossa on vahvat energia- ja konealan keskittymät.

Molemmissa Savonian uusissa koulutuksissa on 40 aloituspaikkaa ja ne alkavat syksyllä 2023.

Kuusi yliopistoa ja yhdeksän ammattikorkeakoulua saa uusia koulutuslinjoja – Tieteentekijät kritisoi uuden rahoituksen puutetta: "Resursointi laahaa perässä"

Pohjois-Savon liitto suitsuttaa yliopiston ja ammattikorkeakoulun uusia koulutuksia – maakuntahallituksen puheenjohtaja: "Hyvä uutinen maakunnan yritysten kasvulle"