Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Komeat valot ihastuttavat Puijolla – katso video ja kuvat!

Savonia-ammattikorkeakoulun 30-vuotisjuhlavuosi käynnistyi maanantai-iltana Puijon tornin valaisulla. Iltahämärässä alkava läpi yön kestävä valaisu kestää tammikuun loppuun saakka. Valaisussa käytetään Savonian pinkkiä värisävyä.

Tornin valaisuun kuuluu myös Valon hetki -valoesitys, joka nähdään joka ilta tasatunnein kello 18–22. Viisiminuuttisia esityksiä on viisi erilaista, joten jokaisella tasatunnilla nähdään erilainen esitys. Esitykset näkyvät parhaiten kauempaa katsottuna.

– Valaisulla haluamme ilahduttaa kaupunkilaisia ja samalla tuoda esiin Savonian keskeistä roolia Pohjois-Savossa. Savonia toimii aluekehittämisen moottorina vastaamalla osaamisen ja osaajien tarpeisiin. Myös työelämän tarpeista nouseva tutkimus- ja innovaatiotoiminta on oleellinen osa aluekehitystoimintaamme, Savonian rehtori Mervi Vidgrén kertoi.

Savonian juhlavuoteen liittyy myös muita tapahtumia. Yksi kohokohdista on pääyhteistyökumppanuus SuomiAreena-festivaalin kanssa 11.–15. heinäkuuta Porissa. Kyseessä on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma.

– SuomiAreenassa haluamme nostaa ilmastoturvallisuusnäkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Ilmastonmuutoksen aiheuttamat sään ääri-ilmiöt ja nopeasti etenevä luontokato ovat kasvava uhka ihmisten arjen turvallisuudelle ja yhteiskunnan häiriöttömälle toiminnalle, Vidgrén sanoo.