Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kaavin kunnanjohtaja eläkkeelle – hallintojohtaja toimii vs. kunnanjohtajana

Kaavin kunnanjohtaja Ari Sopanen siirtyy eläkkeelle. Kunnanhallitus ja Ari Sopanen ovat sopineet asiasta maanantaina.

Sopanen työskentelee vielä tammikuun ajan tehtävässään ja siirtää työtehtävänsä muille viranhaltijoille hallitusti.

Työtehtäviä siirretään hallintojohtaja Anu Huuskolle, sosiaalijohtaja Minna Jauhiaiselle ja tekninen johtaja Markus Hartikaiselle.

Hallintojohtaja Anu Huusko toimii toistaiseksi vs. kunnanjohtajana, kunnes Ari Sopasen virkasuhde päättyy ja vt. kunnanjohtajana, kunnes uusi kunnanjohtaja löydetään ja aloittaa tehtävänsä.

Sopasen virkasuhde päättyy irtisanoutumisajan jälkeen maaliskuun 2022 lopussa. Hän kertoo, että nyt on sopiva hetki irrottautua kunnanjohtajan työstä, kun kunnan talousarvio on saatu hyväksyttyä ja myös taloussuunnitelma tuleville vuosille on laadittu.

– Talousarvion laadinta ei ollut helppo prosessi, kun edessä on kuntakenttää mullistava erittäin iso muutos hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa vuoden 2023 alusta, painottaa Sopanen.

Sopanen toteaa, että kunnalla on uudistuksen jälkeenkin edessä tiukat vuodet.

– Laaditun taloussuunnitelman mukaan vuoden 2024 aikaan talouden uskotaan jo kohenevan ja vuoden olevan ylijäämäinen. Siirrän juoksevat asiat kaikessa rauhassa tammikuun aikana osastojen johtajille, jotta kunnan toiminta häiriintyisi mahdollisimman vähän pois lähtemisestäni, Sopanen korostaa.

Vuonna 2011 Kaavin kunnanjohtajaksi valittu Sopanen opittiin tuntemaan paikkakunnalla ristiriitaisiakin tunteita herättävänä hahmona. Julkisuudessa keskustelua herättivät esimerkiksi Kaavin kunnan halu salata päätöksiään sekä erinäiset ristiriidat ja valitukset. Viime vuonna puolestaan käytiin monipolvinen näytelmä Kaavin ja Tuusniemen välisestä koulusopimuksesta. Näistä aiheista voit lukea lisää alta.

Onko kellossa erilainen tikitys? – nyt puhuvat Kaavin uudet kuntapäättäjät

Kunnanjohtaja Ari Sopanen avaa viimein näkemystään Kaavin omasta yläkoulusta: ”En ymmärrä, miten tätä ei tajuta”

Koillis-Savo: Kunnanjohtajan toimia arvostellut Arto Nykänen istuu nyt samassa pöydässä kunnanjohtajan kanssa – "Minusta kunnanjohtajan tehtävässä pitää sietää arvostelua"

Valtuusto päätti yksimielisesti yläkouluyhteistyön jatkamisesta

Avi: Kaavin kunnanjohtaja Sopanen ei nimitellyt valtuutettua

Kaavin kunnanjohtaja syyttää kunnanhallituksen puheenjohtajaa ajojahdista, tilapäinen valiokunta laati salaisen esityksen