Olvi-säätiöltä 500 000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Loviisa Linjama
Susanna Pekkarinen

Susanna Pekkarinen

Olvi-säätiö lahjoittaa 500 000 euroa Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan.

– Lahjoitus on suurin Itä-Suomen yliopiston meneillään olevalla varainhankintakaudella saamista yksittäisistä lahjoituksista, Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen toteaa.

Säätiö on osallistunut myös kahdella edellisellä kierroksella yliopistojen yhteiseen vastinrahakampanjaan. Olvi-säätiö pitää tärkeänä, että yliopistolla on samanlainen arvopohja ja strategia kuin säätiöllä itsellään.

– Näemme, että tieteellisesti korkeatasoisen tutkimuksen ja ajantasaisen koulutuksen kautta Itä-Suomen yliopisto tuottaa uutta tietoa, innovaatioita ja osaajia yhteiskunnan eri sektoreille, eritoten Itä-Suomen alueen elinvoimaa vahvistamaan, Olvi-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Sirviö kertoo.

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, jonka suuruus riippuu siitä, miten paljon yliopistot saavat kerättyä yksityistä pääomaa. Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava varainhankintakampanja on parhaillaan menossa. Keräysaika jatkuu kesäkuun loppuun saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuoda valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut