Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olvi-säätiöltä 500 000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Olvi-säätiö lahjoittaa 500 000 euroa Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan.

– Lahjoitus on suurin Itä-Suomen yliopiston meneillään olevalla varainhankintakaudella saamista yksittäisistä lahjoituksista, Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen toteaa.

Säätiö on osallistunut myös kahdella edellisellä kierroksella yliopistojen yhteiseen vastinrahakampanjaan. Olvi-säätiö pitää tärkeänä, että yliopistolla on samanlainen arvopohja ja strategia kuin säätiöllä itsellään.

– Näemme, että tieteellisesti korkeatasoisen tutkimuksen ja ajantasaisen koulutuksen kautta Itä-Suomen yliopisto tuottaa uutta tietoa, innovaatioita ja osaajia yhteiskunnan eri sektoreille, eritoten Itä-Suomen alueen elinvoimaa vahvistamaan, Olvi-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Sirviö kertoo.

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, jonka suuruus riippuu siitä, miten paljon yliopistot saavat kerättyä yksityistä pääomaa. Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava varainhankintakampanja on parhaillaan menossa. Keräysaika jatkuu kesäkuun loppuun saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuoda valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa.