Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjoissavolaistaustainen Isaac Sene on mukana Uuden Musiikin Kilpailussa Kuuma jäbä -kappaleella – "Biisiä kuunnellessa saa vähän punastua"

Siilinjärvellä lapsuutensa viettänyt Isaac Sene on valittu mukaan Suomen Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin kappaleella Kuuma Jäbä.

Kilpailun tiedotteessa kerrotaan, että Sene kuunteli lapsuudessaan musiikkia Mozartista Bob Marleyhin ja trancesta suomiheviin, mistä myös artistin laaja tyylien käyttö juontaa juurensa.

– Musiikkini on aika pop-lähtöistä, mutta tykkään miksailla eri genrejä. Rock on aina ollut tosi rakasta, samoin rap, Sene kuvailee kilpailun tiedotteessa.

Senen tavoitteena on kuulijan viihdyttäminen ja arjesta irrottautuminen. Tällaiseksi hän kuvailee myös UMK-kappaletta Kuuma jäbä.

– Biisiä kuunnellessa saa vähän punastua, mutta ei me haluta shokeeraamalla shokeerata.

Senen kilpailukappale julkaistaan perjantaina 21. tammikuuta.

Isaac Senen pikkuveli Max Sene, joka tekee musiikkia Sexmane-nimellä, sai äskettäin neljä Emma-ehdokkuutta.

UMK-finalisteiksi valittiin Isaac Senen lisäksi The Rasmus, Tommi Läntinen, Younghearted, BESS, Olivera ja Cyan Kicks. Kilpailun voittajasta tulee Suomen euroviisuedustaja.

Finalistien kilpailukappaleet julkaistaan yksi kerrallaan joka arkipäivä puolenyön jälkeen huomisesta alkaen. Tänä vuonna seitsemästä kappaleesta vain kolme esitetään englanniksi.

UMK on Ylen järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu. Finaaliin valituista kappaleista ja artisteista on päättänyt musiikin ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati.

Järjestyksessään 11:s Uuden musiikin kilpailu kisataan Turun Logomossa 26. helmikuuta. UMK-show esitetään suorana Ylen kanavilla.

Viime vuonna UMK:n voitti oululaislähtöinen Blind Channel kappaleellaan Dark Side. Rockbändi sijoittui Euroviisuissa kuudenneksi, mikä oli Suomen paras sijoitus sitten Lordin viisuvoiton vuonna 2006.

Euroviisut järjestetään toukokuussa Italian Torinossa.