Uusi rokotuspiste aukeaa Kuopiossa maanantaina – näin toimit Apajassa

Kuopion kaupungin uusi rokotuspiste aukeaa alatorilla kauppakeskus Apajassa, Veljmiehen puoleisessa päädyssä, entisissä Terve Kuopio-kioskin ja Kuopio-infon tiloissa ensi maanantaina.

Viime viikot tiloja on muokattu rokotuskäyttöön sopiviksi, ja ajanvarauskin saatiin auki jo hyvissä ajoin. Kaupungin tiedotteen mukaan henkilökuntaa ja rokotteita tällä hetkellä riittää, joten rokotukset pääsevät alkamaan suunnitellusti maanantaiaamuna.

Toistaiseksi sekä Savotalon että Apajan koronarokotuksiin saavutaan vain ajanvarauksella. Kolmannen kierroksen rokotusten kohderyhmänä ovat toistaiseksi kaikki yli 50-vuotiaat kuopiolaiset sekä yli 18-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat kaupunkilaiset.

Saapuminen Apajaan

Apajan rokotuspiste sijaitsee keskeisellä paikalla, aivan ydinkeskustassa torin alla. Torin laidoille on hyvät julkiset kulkuyhteydet, joita voi tarvittaessa tarkastella Kuopion joukkoliikenteen sivuilta. Lähellä asuvan kannattaa mahdollisuuksien mukaan saapua kävellen.

Polkupyöräilijät voivat pysäköidä pyörät esimerkiksi Kauppakadulla oleviin, Apajaa lähinnä oleviin pyöränlukituspaikkoihin.

Omalla autolla rokotukseen saapuva voi parkkeerata keskustaan tai hyödyntää torin alla olevaa pysäköintitilaa.

Erillistä rokotusparkkia ei ole, vaan pysäköinnissä tulee noudattaa normaaleja pysäköintiohjeita ja -maksuja.

Opastukset ja toiminta Apajassa

Rokotuksiin mennessä kannattaa hyödyntää Apajan sisäänkäyntiä E, joka sijaitsee torin Veljmiehen puoleisella nurkalla. Rokotuspisteelle pääsee toki myös muita Apajan sisäänkäyntejä pitkin, mutta E-sisäänkäynti on lähinnä rokotuspistettä.

Sekä ulko-ovilta että Apajan sisältä löytyy tuttuja ruiskun ja sydämen symboleita, joiden avulla rokotuspiste on helppoa löytää.

Rokotuspisteet on jaettu kolmeen tilaan, ja opastukset pisteiden numeroista löytää rokotuspisteen sisäänkäynneistä. Oman rokotuspaikan numero ilmoitetaan varauksen vahvistavassa tekstiviestissä.

Rokotuspisteellä tulee noudattaa edelleen kaikille tuttuja turvatoimia. Rokotukseen ei pidä saapua sairaana ja kasvomaskia pitää käyttää. Käsi- ja yskimishygieniasta on pidettävä huolta.

Mainos: Savon Sanomat

Etusivulla nyt

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut