Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitukset tiukkenevat maanantaina koko Itä-Suomessa: sisätilojen yleisörajaksi 20 henkilöä

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti perjantaina tiukentaa kokoontumisrajoituksia.

Sisätiloissa saa maanantaista lähtien järjestää enintään 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Ulkotiloja koskeva 50 henkilön raja säilyy ennallaan. Lauantaista lähtien ulkotapahtumien on kuitenkin oltava toiminnallisesti tai alueellisesti rajatussa tilassa niin, etteivät osallistujat tai seurueet joudu olemaan toisistaan alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Uudet määräykset ovat voimassa 14. helmikuuta asti, ja ne koskevat kaikkia Itä-Suomen sairaanhoitopiirejä.

Heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi avi antoi vuoden vaihteessa määräyksen, jossa se rajasi kaikkien sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien ja kokoontumisten osallistujamäärän enintään 50:een. Alle 50 osallistujan tapahtumien järjestämisen ehtona on ollut, että osallistujilla on nimikoidut tai numeroidut istumapaikat. Nyt istumapaikkavaatimus poistuu.

Kokoontumisrajoituksilla on ollut vaikutuksia muun muassa konsertteihin, elokuvanäytöksiin, ja urheilutapahtumin. Aivan aluevaalien alla niillä on ollut vaikutuksia myös kampanjointiin, sillä esimerkiksi perinteiset vaalituvat ja -teltat luetaan yleisötilaisuuksiksi. Esitteiden jakaminen ja ohikulkevien ihmisten puhuttelu on kuitenkin ollut mahdollista.

Rajoitusten tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä. Viruksen omikron-muunnos tarttuu erityisen herkästi. Vaikka se aiheuttaa lievempää tautia, suuren tartuntamäärän vuoksi se on kuormittanut sairaanhoitoa erityisesti eteläisessä Suomessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perjantaina päivitetyn tilaston mukaan Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella oli käynnissä seitsemän tehohoitojaksoa, 10 osastojaksoa perusterveydenhuollossa ja 22 osastojaksoa erikoissairaanhoidossa.

Juttua täydennetty 14. tammikuuta kello 15:37.

Oikaisu kello 14. tammikuuta kello 17.00: Otsikon sanamuotoa muokattu. Alkuperäisestä otsikosta saattoi saada käsityksen, että kaikki yli 20 henkilön kokoontumiset sisätiloissa olisi kielletty, vaikka rajoitus koskee vain tapahtumiksi ja yleisiksi kokouksiksi luettavia tilanteita.