Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Aluevaalit lähestyvät – tutustu puolueiden ajatuksiin vaalitentissä ja etsi ehdokasta Savon Sanomien vaalikoneesta

Historian ensimmäisten aluevaalien sunnuntainen vaalipäivä lähestyy. Pohjois-Savossa 26,8 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä ennakkoon.

26,8 prosenttia pohjoissavolaisista äänesti ennakkoon – leikkimielisessä äänestyskisassa vaalipäivään lähdetään tasatilanteesta

Jos äänestyspäätös on vielä tekemättä eikä ehdokkaasta ole aavistustakaan, voit tutustua puolueiden ajatuksiin aluevaaleista ja hyvinvointialueesta alla olevalta videolta Savon Sanomien ja Savonia-ammattikorkeakoulun järjestämästä aluevaalitentistä.

Vaalitentissä Savon Sanomien artikkelitoimittaja Vesa Kärkkäisen ja toimituspäällikkö Heikki Toivasen tenttaavat olivat keskustan Antti Kivelää, perussuomalaisten Minna Rissasta, kristillisdemokraattien Annukka Ojalaa, SDP:n Simo Kokkoa, kokoomuksen Sakari Pääkköä, vasemmistoliiton Laura Meriluotoa, vihreiden Ulla Santtia ja Liike Nytin Teemu Soinia.

Tentti järjestettiin 2. joulukuuta ja video on tallenne siitä.

Sopivaa ehdokasta voi myös hakea Savon Sanomien aluevaalikoneesta.

Pääset aluevaalikoneeseen tästä.

Vaalikoneessa on parikymmentä väitettä omaan hyvinvointialueeseen liittyen sekä yleisiä väitteitä sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen järjestämisestä.

Kone haarukoi sopivia ehdokkaita vaalikoneen käyttäjän vastausten mukaan.

Vaalikoneessa ehdokkaiden mielipiteisiin voi tutustua myös hakemalla ehdokkaita puolueittain tai nimellä.

Savon Sanomien aluevaalikoneesta löytyvät lähes yli 430 Pohjois-Savon aluevaaliehdokkaan vastaukset. Ehdokkaita on yli 540, joten koneeseen on vastannut lähes 80 prosenttia pohjoissavolaisista ehdokkaista.

Aluevaalikonetta voi käyttää maksutta.

Savon Sanomien verkkopalvelussa voi tehdä myös Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan aluevaalikoneet.

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyy tiistaina 18. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta.

19.1.2022, kello 15.34: Jutun kärkeä muokattu kauttaaltaan.