Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjoissavolaiset äänestäneet tähän saakka innokkaammin ennakkoon kuin pohjoiskarjalaiset, mutta yksi hyvinvointialue alkaa jo erottua muista

Pohjoissavolaiset kuuluvat aluevaalien ennakkoäänestyksessä aktiivisimpien joukkoon. Kun koko maassa ennakkoäänestysprosentti on 14,1, Pohjois-Savossa se on neljän ennakkoäänestyspäivän jälkeen 14,7.

Pohjois-Karjala haastoi Pohjois-Savon marraskuussa leikkimieliseen äänestyskilpailuun. Kisaa johtaa Pohjois-Savo, sillä naapurimaakunnan äänestysprosentti on 14,2.

Jos kisaa käytäisiin toisen naapurin, Etelä-Savon, kanssa, tilanne olisi toinen. Etelä-Savon ennakkoäänestysprosentti kipusi lauantaina 17,7:ään. Etelä-Savon hyvinvointialueen äänestäjät ovatkin olleet koko maan mittakaavassa vilkkaimmin liikkeellä.

Pohjois-Savon sisällä kärkisijaa äänestysaktiivisuudessa pitää Tervo, jossa äänestysprosentti on 20,1. Hännänhuippuna on Siilinjärvi, jossa ennakkoon on äänestänyt 11,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Iisalmessa ennakkoäänestysprosentti on 16,7, Varkaudessa 15,5 ja Kuopiossa 13,6.

Pohjoissavolaiset naiset ovat käyneet äänestämässä ennakkoon miehiä innokkaammin. Maakunnan äänioikeutetuista naisista ennakkoon on äänensä antanut 16,1 prosenttia, miehillä osuus on 13,2 prosenttia.

Koko maassa ennakkoon on äänestänyt lähes 555 000 ihmistä.

Ennakkoäänestys jatkuu 18. tammikuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.

Aluevaalit lähestyvät – tutustu puolueiden ajatuksiin vaalitentissä ja etsi ehdokasta Savon Sanomien vaalikoneesta