KYSin miljoonahankkeen pääurakoitsija valittu – psykiatriatalon rakentaminen alkaa helmi-maaliskuussa

Sairaanhoitopiirin hallitus on valinnut KYSin psykiatriatalon päärakennusurakoitsijaksi rakennustoimisto K. Tervo Oy:n. Yritys on toiminut aiemmin pääurakoitsijana esimerkiksi Siun Soten sairaalarakennuksen rakentamisessa.

Tarjouksensa rakennusurakasta jättivät myös rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Lapti Oy ja YIT Oy. Tarjousten vertailuperusteena oli halvin tarjoushinta.

Psykiatriatalo rakennetaan KYSin kampusalueelle pääsairaalan viereen. Uudet tilat yhdistyvät yhdystunnelilla Kaarisairaalaan.

Uudisrakennukseen tulee aikuis- ja nuorisopsykiatrian poliklinikka- ja vuodeosastotiloja. Myös sairaalakoulu ja Kuopion kaupungin lastensuojelun vaativan tuen ja arvioinnin yksikkö saavat tilat Psykiatriatalosta.

Rakennukseen tulee kahdeksan kerrosta. Rakentaminen alkaa helmikuussa tontin raivauksella. Maaliskuussa on tarkoitus päästä louhinta- ja maanrakennustöihin.

Rakennustyöt valmistuvat keväällä 2024.

KYSin kiinteistöhallinto teki päätökset myös talotekniikan urakoitsijoista. Putki-, ilmanvaihto- ja sähköurakkaan valituksi tuli Are Oy ja rakennusautomaatiourakkaan Fidelix Oy.

Investoinnin kustannusarvio on reilut 42 miljoonaa euroa.

Yhtymävaltuusto siunasi miljoonahankkeen: Psykiatriatalon toteuttamisen suunnittelu alkaa välittömästi

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut