Joka viides on äänestänyt Pohjois-Savossa aluevaaleissa – naapurimaakunnassa jo joka neljäs on kirjannut ehdokkaansa numeron äänestyslippuun

Pohjoissavolaiset ovat olleet maanantainakin vilkkaasti liikkeellä ennakkoäänestyspaikoilla. Äänensä on aluevaaleissa antanut ennakkoon jo 21,1 prosenttia tulevan hyvinvointialueen äänioikeutetuista.

Tervossa ennakkoäänestysprosentti on kohonnut jo 28:aan. Toiseksi aktiivisimpia Pohjois-Savossa ovat olleet tuusniemeläiset äänioikeutetut, joista 26,2 prosenttia on käynyt äänestämässä ennakkoon.

Leikkimielisessä naapurimaakuntien äänestyskisassa Pohjois-Savo johtaa tällä hetkellä enää niukasti Pohjois-Karjalaa, jossa ennakkoäänestysprosentti on 20,8.

Tulevien hyvinvointialueiden joukosta Etelä-Savo erottuu edelleen äänestysaktiivisuudellaan muista. Etelä-Savossa ennakkoon on käynyt äänestämässä 25 prosenttia äänioikeutetuista.

Koko maan äänestysprosentti on kuudennen ennakkoäänestyspäivän jälkeen 20,5. Ennakkoon voi äänestää vielä huomenna tiistaina.

Lukuja voi vertailla myös oikeusministeriön verkkosivuilla.

Savon Sanomien aluevaalikone löytyy täältä.

Tervolaiset innokkaimpia ennakkoon äänestäjiä Pohjois-Savossa – koko maakunnan äänioikeutetuista 16,9 prosenttia käynyt äänestämässä

Mainos: Savon Sanomat

Etusivulla nyt

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut