Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savoniaan ennätysmäärä kansainvälisiä hakijoita

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa Savonia-ammattikorkeakouluun haki ennätysmäärä kansainvälisiä opiskelijoita. Savonia kertoo tiedotteessaan, että hakijoita oli yhteensä 5 595.

Eniten hakemuksia tuli Nigeriasta, Bangladeshista ja Nepalista. Yhteensä hakemuksia tuli 97 maasta, muun muassa Saksasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Suosituin koulutusohjelma oli englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus, johon haki 1 929 opiskelijaa. Koulutusohjelman hakijamäärä yli kolminkertaistui edellisvuoteen verratuna. Vuoden 2021 yhteishaussa hakijoita oli 626.

Savonian kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkanen kertoo, että kansainvälisen opiskelijarekrytoinnin merkitys kasvaa jatkuvasti, kun Suomessa ikäluokat pienenevät.

– Kansainväliset osaajat ovat yksi ratkaisu Suomen osaajapulaan. Tavoite on, että mahdollisimman moni tutkinnon suorittanut työllistyy Itä-Suomeen, Laukkanen sanoo tiedotteessa.

Savonian ensimmäisen vuoden kansainvälisille opiskelijoille tehdyssä kyselyssä lähes puolet vastaajista ilmoitti haluavansa työskennellä Suomessa valmistumisen jälkeen.

Parhaillaan Savoniassa opiskelee noin 500 kansainvälistä opiskelijaa.