Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmannen kierroksen koronarokotus on torstaista lähtien mahdollinen yli 18-vuotiaille kuopiolaisille

Koronarokotukset ovat Kuopiossa edenneet riskiryhmien ja yli 60-vuotiaiden osalta siten, että ajanvaraus 3. kierroksen rokotuksiin voidaan avata nyt myös kaikille yli 18-vuotiaille kuopiolaisille.

Torstaiaamusta kello kahdeksan alkaen koronarokotuksiin voi ajan varata myös neljännelle rokotekierrokselle Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Comirnatya tai Spikevaxia.

Ensimmäisen kierroksen aikoja voi varata myös edelleen. Ajat varataan joko pääterveysasemalle tai Apajan rokotuskeskukseen.

Riskiryhmiin kuuluvat ja 60 vuotta täyttäneet voivat saada kolmannen koronarokoteannoksen, kun toisesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaat riskiryhmiin kuulumattomat voivat saada kolmannen annoksen 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Pyörön terveysasemalla järjestetään koronarokotuspäivä ensi lauantaina kello 9–15. Ajat tulevat auki verkkoajanvaraukseen. Rokotuksia jaetaan samoilla kriteereillä kuin Kuopiossa yleisesti. Rokotteena Pyörössä on Moderna.