Keitele Groupia uhannut työnseisaus peruuntui

Työntekijöitä edustavien Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron sekä metsäyhtiö Keitele Groupin välisessä työriidassa osapuolet saavuttivat sovittelun yhteydessä neuvottelutuloksen myöhään keskiviikkoiltana. Asiasta kertoi sovittelija Jukka Ahtela Twitterissä.

Neuvottelutulos on Ahtelan mukaan osapuolten hallintojen hyväksymä. Siten torstaiksi alkavaksi ilmoitettu työnseisaus ja muut työtaistelutoimet peruuntuvat.

Myös joulukuun 10. päivänä julistetut ylityökielto ja saarto perutaan.

Työnseisaus olisi koskenut Keitele Energy Oy:tä, Keitele Forest Oy:tä, Keitele Timber Oy:tä sekä Keitele Wood Products Oy:tä.

Toteutuessaan lakko olisi alkanut torstaina 20.1. ja se olisi kestänyt sunnuntaihin 6.2. saakka.

Myös Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi Twitterissä liittonsa ja Keitele Groupin saavuttaneen yhteisen ymmärryksen työehtosopimuksesta.

– Haluan kiittää sekä yritystä että (toimitusjohtaja) Ilkka Kylävainiota hyvästä yhteistyöstä. Merkittävä vaikutus asiaan oli myös Jukka Ahtelalla eli kiitos myös sovittelijalle. Näin lakon uhka myös peruuntuu, Aalto sanoi tviitissään.

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut