Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kiireetöntä hoitoa on jouduttu perumaan Kuopiossa, kun korona iski lääkäreihin

Kuopion kaupungin terveydenhuollossa on jouduttu perumaan tällä viikolla hoidon aikoja lääkäreiden koronapoissaolojen takia.

– Käsitykseni mukaan aikoja on jouduttu perumaan nyt ensimmäistä kertaa lääkäreiden poissaolojen takia, kertoi ylilääkäri Pauliina Sulku Kuopion kaupungin koronatilanteesta järjestämässä tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Peruutuksia ei kuitenkaan ole suuria määriä, vaan kyseessä on Sulkun mukaan yksittäisiä tapauksia.

Kiireetöntä hoitoa on jouduttu siirtämään koronatilanteen takia aiemminkin, mistä on syntynyt hoitovelkaa.

– Sitä on syntynyt koko koronan ajalta. Kukaan ei pysty sanomaan vielä minkä verran. Todennäköisesti paljon, Sulku pohti.

Koronapoissaolot vaikuttavat tällä hetkellä myös kaupungin liikuntapaikoissa. Esimerkiksi perjantaina Kuntolaakson uimahallissa uintiaika loppuu tavallista aikaisemmin, koska kaikkiin tehtäviin ei ole saanut sijaisia.

Kuopiossa on todettu kaupungin mukaan tämän viikon aikana 575 koronatartuntaa.

Rokotukset koronaa vastaan ovat edenneet kaupungin mukaan hyvin.

Maanantaina kauppakeskus Apajassa avatussa rokotuspisteessä oli annettu perjantaiaamuun mennessä 1 777 koronarokotetta. Apajan 15 rokotuspaikasta on tällä hetkellä käytössä 13 ja saadaan käyttöön ensi viikolla.

Mahdollisuus koronarokotukseen on tarjolla nyt aiempaa laajemmalle kohderyhmälle, kun ajanvaraus kolmanteen rokotukseen avautui torstaina kaikille yli 18-vuotiaille.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viikoittaisessa koronatilannekatsauksessa korostettiin torstaina matalan kynnyksen tärkeyttä koronarokotuksissa.

Rokotettavan kannalta walk in -rokotukset olisivat ajanvarauksella tapahtuvaa joustavampi tapa hakea rokotus. Kuopiossa walk in -mahdollisuutta ei ole ollut Kuopio-hallin rokotuskeskuksen sulkeutumisen jälkeen tarjolla muuta kuin joillakin sivuterveysasemilla.

Sulkun mukaan walk in -mahdollisuuden järjestämistä uudestaan on Kuopiossa pohdittu, mutta asiasta ei ole päätetty.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen perjantaina päivittyneen tilaston mukaan 37,9 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista kuopiolaisista on rokotettu kolmesti koronaa vastaan.