Penkkareita ja vanhojen päivää ollaan siirtämässä Kuopiossa, opiskelijat vastustavat: "Logiikka on hämärän peitossa"

Perinteisiä penkkariajeluita ja vanhojen tansseja ollaan siirtämässä myöhempään ajankohtaan Kuopiossa. Opiskelijat vastustavat lukioiden johtotiimin tekemää päätöstä.

Savon Sanomat on saanut haltuunsa Wilma-viestin, joka on lähetetty ainakin Kuopion Klassisen lukion opiskelijoille. Viestissä kerrotaan, että Kuopion lukioiden johtotiimi on päättänyt, että penkkarit ja vanhojen päivä siirretään koronatilanteen takia.

Penkkareita vietetään Kuopiossa 8. huhtikuuta eli noin kahta kuukautta normaalia myöhemmin. Penkkareita oli tarkoitus juhlia kaupungin lukioissa ja kaduilla 10. helmikuuta.

Viestissä kerrotaan myös, että vanhojen päivä on siirretty pidettäväksi 22. huhtikuuta, kun vanhoja oli alun perin tarkoitus juhlia 11. helmikuuta.

Kuopion Klassillisen lukion kolmannen vuosikurssin opiskelija Kati Koistinen kertoo Savon Sanomille, että suuri osa opiskelijoista vastustaa penkkareiden siirtämistä.

Koistinen tiedusteli asiaa Snapchat-sovelluksessa, jossa noin 80 prosenttia vastaajista on penkkareiden siirtämistä vastaan. Vastaajina oli noin sata lukiolaista.

– Sain paljon kommentteja siitä, että logiikka päätöksen takana tuntuu olevan hämärän peitossa, ja Kuopion lukioiden johtotiimin esittämät perustelut päätökselle tuntuvat epäreiluilta.

Koistinen on lisäksi kirjoittanut vetoomuksen Kuopion lukioiden johtotiimille. Penkkarien siirtäminen herättää Koistisessa ja monessa muussa ikätoverissani paljon kysymyksiä.

– Olen kuullut monenlaisia perusteluita tapahtuman siirtymiseen. Siirtämistä perustellaan sillä, että huhtikuussa tilanteen oletetaan olevan parempi. Onko kuitenkaan reilua, että yhden parhaimman lukiotapahtuman järjestäminen jätetään vain oletuksen varaan, Koistinen kysyy.

Lisäksi hän viittaa vetoomuksessaan Turun yliopiston virusopin professorin Ilkka Julkusen ja usean muun asiantuntijan lausuntoihin.

Julkunen sanoi Helsingin Sanomissa viime keskiviikkona, että "omikronmuunnos on aivan liian tartuttava. Jos alkaa sataa lunta, emme lumentuloakaan pysty estämään, vaikka kuinka haluaisimme".

Koistinen kysyykin, miksi siis yrittää estää taudin leviäminen näin äärimmäisillä toimenpiteillä, kun tauti leviäisi muutenkin.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut