Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Hurja takaa-ajo Kuopiossa – henkilöauton kuljettaja ohitteli moottoritiellä kovaa ylinopeutta ja pakeni lopulta juosten metsään

Henkilöauton kuljettaja aiheutti useita vaaratilanteita Kuopiossa perjantaina iltapäivällä kello 16 jälkeen. Tilanne alkoi siitä, kun Metsäkummuntiellä poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto, jonka partio päätti pysäyttää. Auto lähti kuitenkin kiihdyttämään kohti Lakaissuontietä ja sieltä moottoritielle kohti Kuopion keskustaa.

Moottoritiellä kuljettaja ohitteli useita muita autoja kovalla ylinopeudella. Liikkeellä oli paljon muita tienkäyttäjiä. Poliisipartio mittasi auton nopeudeksi korkeimmillaan jopa 170 kilometriä tunnissa, kun kuljettaja lisäsi vauhtiaan.

Moottoritieltä kuljettaja kurvasi ylös Kelloniemen rampista ja jatkoi kohti Rastaantien huoltamoa. Hän oikaisi parkkipaikan läpi ja jatkoi Inkilänmäenkadulle, jossa partio mittasi nopeudeksi 100 kilometriä tunnissa. Inkilänmäenkadulla on nopeusrajoitus 40 kilometriä tunnissa.

Lopulta kuljettaja pysäytti autonsa ja lähti pakenemaan juosten yli luistelukentän läheiseen metsään. Poliisi ei tavoittanut kuljettajaa. Häntä epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi pyytää yleisövihjeitä sähköpostilla tapaukseen liittyen.

Perjantaina poliisille tuli ylinopeuteen liittyvä tehtävä myös Itkonniemellä. Poliisi mittasi Itkonniemenkadulla jäätien suunnasta vastaan tulleelle henkilöautolle nopeudeksi 92 kilometriä tunnissa. Tiellä on nopeusrajoitus 40 kilometriä tunnissa.

Miehen ajokortti päätyi poliisin haltuun, sillä mies määrättiin ajokieltoon.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.