Puukotuksesta epäillyt tytöt pakenivat Kuopion Haapaniemeltä keskustaan ja sieltä Saarijärvelle

Puukotuksesta epäillyt tytöt pakenivat lauantai-iltana Kuopion Haapaniemeltä Kuopion keskustaan ja sieltä edelleen lähiliikenteen bussilla Saarijärven kaupunginosaan.

Poliisi epäilee kahden tytön puukottaneen kolmatta tyttöä yksityisasunnossa lauantai-iltana. Kun epäillyt tekijät pakenivat paikalta ennen poliisien tuloa, poliisi epäilee tyttöjen menneen 4-linjan linja-autoon ja riehuneen myös bussissa.

Ensitietojen mukaan tytöt olivat yrittäneet lyödä ihmistä puukolla myös linja-auton kyydissä. Sivulliset olivat kuitenkin ottaneet puukon pois tytöiltä.

Kun bussi pysähtyi pysäkille Saarijärven kauppakeskuksen kohdalla, tytöt nousivat siitä ulos ja heitä vastaan tulleet poliisit ottivat tytöt kiinni.

Poliisi pyytää samassa linja-autossa olleilta matkustajilta havaintoja siltä osin, kun matkustajat ovat havainneet tyttöjen ja muiden matkustajien välisen riidan tai myös puukotuksen yrityksen. Bussi lähti lauantai-iltana Kuopion keskustasta noin kello 20.30 ja oli Saarijärvellä ennen kello 21:tä.

Poliisi pyytää linja-auton tapahtumista havaintoja vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Haapaniemellä sijaitsevassa yksityisasunnossa, josta välikohtaus sai alkunsa, oli paikalla useita nuoria lauantai-iltana. Poliisi ei toistaiseksi kommentoi julki, minkäikäinen puukotuksesta vamman saanut tyttö oli tai minkäikäisiä teosta epäillyt tytöt ovat.

Poliisi on kuvannut heitä vain "nuoriksi tytöiksi" ja väittää, että esimerkiksi uhrin iän kertominen julki voi haitata rikostutkintaa ja todistajien kuulusteluja.

Poliisi epäilee epäiltyjä tekijöitä tapon yrityksestä ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Kuopiossa on viime vuosina sattunut muutamiakin alaikäisten eli alle 18-vuotiaiden tekemiä puukotuksia, ryöstöjä tai muita pahoinpitelyjä. Tapaukset ovat olleet kuitenkin yksittäisiä. Tyttöjen tekemät puukotukset ovat Kuopion seudulla olleet yleensä hyvin harvinaisia.

Myös sivullisiin kohdistunut väkivallanteko kuten puukotusyritys linja-autossa on Kuopion seudulla hyvin harvinainen rikos.

Poliisi on pidättänyt teosta epäillyt tytöt. Heidän ja todistajien kuulustelut asiassa jatkuvat.

Kuopiolaiset nuoret ovat levittäneet huhua, että Haapaniemen asunnossa olleista nuorista joku olisi levittänyt heti tuoreeltaan tapauksesta tietoa kuten videota paikan päältä sosiaalisessa mediassa. Poliisi ei ole kommentoinut asiaa lainkaan eikä tiedossa ole, onko tapausta levitelty somessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut