KYSin erityisvastuualue sai miljoona euroa palliatiivisen hoidon hankkeisiin

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualue (erva) on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä hieman yli miljoona euroa palliatiivisen hoidon palveluiden tuottamisen ja laadun parantamisen -ohjelman mukaisiin hankkeisiin vuosille 2021–2023.

Hankkeen keskeisenä tavoitteena on KYSin erityisvastuualueella järjestettävien palliatiivisen eli oireenmukaisen hoidon ja saattohoidon palveluiden tuottaminen ja kehittäminen sekä laadun parantaminen.

Hankehallinnoijana toimii Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja hankkeen osatoteuttajina toimivat kaikki KYSin erityisvastuualueen sairaanhoitopiirit eli Pohjois-Savon lisäksi Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Siun sote (Pohjois-Karjala), Essote (Etelä-Savo) ja Sosteri (Itä-Savo).

Valtionavustuksella käynnistettävät hankkeet toteutetaan sairaanhoitopiiritasoisina ja koko KYS erityisvastuualueen kattavina osahankkeina.

Valtakunnallisen hankkeen päätavoite on taata tulevaisuudessa kaikille potilaille laadukkaiden palveluiden yhdenvertainen saatavuus ja turvata laadukas hoito, hoiva ja huolenpito elämän loppuvaiheessa.

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Sanomat

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut