Poliisi: Kaksi poikaa sai otettua veitsen pois naiselta – Kuopion puukotuksen tutkinta edistynyt

Kaksi linja-autolla matkustanutta poikaa sai taltutettua pitkän keittiöveitsen kanssa riehuneen nuoren naisen Kuopiossa viime lauantai-iltana.

Poliisi epäilee 18-vuotiaan naisen puukottaneen ensin samana iltana erästä tyttöä selkään. Poliisin mukaan lyönti oli tapahtunut yllättäen yksityisasunnossa Kuopion Haapaniemellä lauantai-iltana.

18-vuotias nainen pakeni asunnosta mukanaan alaikäinen tyttö. Tyttö on kuitenkin yli 15-vuotias eli rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan. Poliisi tutkii vielä hänen osuuttaan tapahtumiin.

Kaksikko meni Kuopion torin kautta lähiliikenteen linja-autoon, joka ajoi torilta Männistön kautta Saarijärven asuinalueelle.

Poliisi epäilee, että kaksikko oli linja-autossa hermostunut takanaan istuneisiin kahteen poikaan. Nuori nainen oli ottanut veitsen esille ja yrittänyt lyödä sillä poikia. Poliisin mukaan pojat onnistuivat väistämään iskut ja saivat naiselta teräaseen pois.

Kun linja-auto pysähtyi Saarijärven B-alueella pysäkille, poliisit ottivat naisen ja hänen seurassaan olleen tytön kiinni. Molemmat pidätettiin, mutta tyttö pääsi kuulustelujen jälkeen vapaaksi.

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi 18-vuotiaan naisen tutkintavankeuteen epäiltynä tapon yrityksestä. Vangitsemisoikeudenkäynti oli tiistaina. Poliisi epäilee nuorta naista myös törkeästä pahoinpitelystä ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Törkeänä pahoinpitelynä tutkitaan tapausta, jossa naisen epäillään lyöneen jollain välineellä sivullista miestä kasvoihin kerrostalon porraskäytävässä Haapaniemellä. Poliisin mukaan mies ei saanut vakavia vammoja. Hän joutui hakemaan vammoihin hoitoa sairaalapäivystyksestä.

Bussin tapahtumia tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.

Poliisin mukaan selkään puukotetulla uhrilla ei ole enää hengenvaaraa. Hän on saanut vammoihinsa hoitoa.

Poliisin mukaan kansalaisten kertomat havainnot ja vihjeet tapahtumista ovat auttaneet rikostutkintaa. Tutkinta tapauksessa jatkuu vielä.

Puukotuksesta epäilty nuori nainen vangittiin Kuopiossa

Puukotuksesta epäilty tyttö julkaisi itse somessa videon veitsen kanssa – myös aikuista puukotettiin kasvoihin Kuopiossa

Puukotuksesta epäillyt tytöt pakenivat Kuopion Haapaniemeltä keskustaan ja sieltä Saarijärvelle

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut