Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalustevalmistaja Lamiline Oy on asetettu konkurssiin – Yritykselle yritetään löytää jatkaja

Korkeapainelaminaattien muotoiluun erikoistunut Lamiline Oy on asetettu konkurssiin keskiviikkona 26. tammikuuta Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksellä.

Yhtiö on valmistanut tilaustyönä keittiöiden ja erilaisten työpisteiden kalusteita, kuten pöytätasoja ja kaapistoja.

Konkurssipesän pesänhoitaja, asianajaja Matti Reinikainen toteaa, että konkurssihallinto pyrkii löytämään yritykselle jatkajan, mutta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa se on haasteellista.

Yritys on toiminut Kaavin teollisuusalueella, omassa hallissa, joka sijaitsee kunnan vuokramaalla. Yritys on työllistänyt yrittäjän lisäksi kolme työntekijää.

Yrityksen velat ovat yli 300 000 euroa ja varat koostuvat lähinnä koneista ja laitteista sekä valmistuksessa käytettävistä materiaaleista. Yhtiö oli konkurssiin asetettaessa saneerausmenettelyssä, mikä ei lopulta pelastanut toimintaa.

Yrityksen toiminnasta pääosin vastuuta kantanut toimitusjohtaja Merja Heiskanen kertoo konkurssin välittöminä syinä olleen koronapandemian lisäksi käyttöpääomien puutteen, rahoituskanavien tukkeutumisen ja kustannusten kohoamisen yli kipukynnyksen.