PeeÄssän hanke Maljalahteen poiki kaksi valitusta – Niiden menestysmahdollisuudet ovat lautakunnassa heikot

Kaksi henkilöä on valittanut Osuuskauppa PeeÄssän suunnitelmasta rakentaa Kuopion Maljalahteen päivittäistavarakauppa, kahvila-ravintola ja veneilypalveluja.

Kuopion kaupungin rakennustarkastaja esittää Kuopion ympäristö- ja rakennuslautakunnalle, että se hylkää molemmat oikaisuvaatimukset.

Syynä on se, että toinen oikaisua hakenut ei ole rakennuspaikan naapuri. Rakennustarkastaja pyysi lisäselvitystä missä ominaisuudessa henkilö hakee muutoksenhakua päätökseen eli onko hänellä puheoikeutta asiassa.

Oikaisuvaatimuksen tekijän muutoksenhakuoikeus perustui maankäyttö- ja rakennuslakiin. Lisäksi hän ilmoitti olevansa kunnan asukas.

Kaupunki ei näe syytä aikaa vievään kaavamuutokseen Maljalahdessa – "Sinne on tulossa järvimatkailukeskus. Tarvitaan kauppa ja veneilijöiden palveluja"

Rakennustarkastajan mukaan oikaisuvaatimuksen tekijällä ei ole maankäyttö- ja rakennuslain mukaista muutoksenhakuoikeutta rakennuslupapäätökseen, jonka vuoksi oikaisuvaatimusta ei voida käsitellä.

Lisäksi rakennus- ja toimenpidelupapäätöksissä valitusoikeus on suppea. Kunnan jäsenellä ei ole valitusoikeutta.

Toinen oikaisuvaatimus saapui myöhässä ja siksi rakennustarkastaja katsoo, ettei sitä voida tutkia.

Kuopion ympäristö- ja rakennuslautakunta käsittelee asiaa ensi viikon torstaina.

Päivittäistavarakaupan avajaiset on toukokuussa.

Kuopioon satamaan veneileville luvassa kaivattu parannus – "Kävin tontilla ja pähkäilin, että tähän pitää tehdä kauppa"

Kaupunki ei näe syytä aikaa vievään kaavamuutokseen Maljalahdessa – "Sinne on tulossa järvimatkailukeskus. Tarvitaan kauppa ja veneilijöiden palveluja"

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut