Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopioon lisää lääkäreitä – kaupungissa ei ole lisätty terveyskeskuslääkärin virkoja vuoden 2004 jälkeen

Kuopioon aiotaan perustaa viisi uutta terveyskeskuslääkärin virkaa. Tarkoitus on perustaa virat jo 1. helmikuuta alkaen. Määräraha virkoihin on hyväksytty valtuustossa vuoden 2022 talousarviossa.

Kaupunginhallitukselle tehdyn esityksen mukaan kaupungissa ei ole lisätty terveyskeskuslääkärin virkoja sitten vuoden 2004, vaikka väestömäärä on kasvanut kuluneiden vuosien aikana. Väestö on myös ikääntynyt ja sitä myötä sairastavuus on lisääntynyt.

Toisaalta myös opiskelijaterveydenhuollon järjestämistä koskevat uudet asetukset edellyttävät lääkäripalvelujen lisäystä nykyisillä opiskelijamäärillä.

Kuopioon on perusteilla myös useita sosiaalityöntekijöiden virkoja. Lastensuojelun jälkihuoltoon aiotaan perustaa yksi virka maaliskuun alusta alkaen. ja avo- ja sijaishuollon varahenkilöstöön kolme virkaa. Myös kasvatus- ja perheneuvontaan on tulossa uusi virka helmikuun alusta alkaen.

Kuopion kaupunginhallitus käsittelee virkojen perustamista maanantaina 31. tammikuuta.