Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yliopisto tarjoaa keskustelutukea opiskelijoilleen

Koronaviruspandemia on lisännyt tuen tarvetta yliopisto-opiskelijoissa, minkä vuoksi Itä-Suomen yliopisto tarjoaa keskustelutukea opiskelijoilleen ja lähestyy heitä eri viestintäkanavien kautta.

Tiedotteen mukaan yliopisto lähettää jokaiselle tutkinto-opiskelijalleen tekstiviestin helmikuun aikana. Vastaamalla viestiin opiskelija voi jättää soittopyynnön yliopiston koulutetulle vertaisohjaajalle ja käydä hänen kanssaan luottamuksellisen keskustelun.

Vertaisohjaajat ovat tehtävään koulutettuja psykologian, ohjauksen ja sosiaalipsykologian opiskelijoita, jotka työskentelevät Student2Student-palvelun päivystävässä puhelimessa ja chatissa.

Soittopyynnön vertaisohjaajalle voi jättää myös sähköpostitse. Lisäksi opiskelijoiden on mahdollista keskustella vertaisohjaajien kanssa anonyymissa chatissa.

Vertaisohjaajan kanssa opiskelija voi keskustella jaksamisestaan, opintojen sujumisesta tai mistä vain asioista, jotka mietityttävät.

Toimintaa koordinoivat yliopiston opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijat. Lisäksi vertaisohjaajien työn tukena toimii yliopiston ohjaustoimijoista koostuva takapäivystäjärinki.

Toiminnan kehittämisessä on mukana myös psykologian oppiaineen asiantuntijat. Student2Student-palvelu on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Sillat-hanketta.