Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paula Vesala ja some-vaikuttaja Mmiisas juontavat UMK:n finaalin – "Otin tavallaan pestin hulluuteen, koska en yhtään tiedä onko minusta juontajaksi"

Uuden Musiikin Kilpailun finaalin juontajiksi on valittu muusikko Paula Vesala ja some-vaikuttaja Miisa "Mmiisas" Rotola-Pukkila. Kaksikko juontaa helmikuun 26. päivänä nähtävän UMK22-finaalin, joka käydään Turun Logomossa.

Molemmat ovat ensimmäistä kertaa juontamassa tämän kokoluokan tapahtumaa.

– UMK:ssa otin tavallaan pestin hulluuteen, koska en yhtään tiedä onko minusta juontajaksi, Vesala kuvailee tapahtuman tiedotteessa.

– Odotan UMK:ssa upeita esityksiä sekä ihan eniten sitä hetkeä kun saamme kysyä kansainvälisiltä raadeilta pisteet.

Vesala myös esiintyy UMK:n finaalilähetyksessä.

Mmiisas puolestaan kertoo olevansa todella iloinen juontajapestistä.

– Kun kuulin juontomahdollisuudesta purskahdin itkuun ja jalat pettivät alta. Tämä on minulle uskomattoman hieno tilaisuus ja euroviisufanina on upeaa päästä kokemaan UMK-huuma paraatipaikalta, Mmiisas kertoo tiedotteessa.

Mmiisas on tällä hetkellä yksi seuratuimmista sosiaalisen median vaikuttajista Suomessa. Hän aloitti Youtube-videoiden tekemisen vuonna 2013, ja tällä hetkellä hänen Youtube-tilillään on 388 000 tilaajaa ja Instagramissa yli 440 000 seuraajaa.

– Olen tuottanut sosiaalisessa mediassa sisältöä yli 10 vuotta ja Youtube-videoita kuvatessa perinteisen median maailma ja tv-esiintyjän työ ovat alkaneet kiinnostaa enemmän. Suoran lähetyksen taianomainen tunnelma kiehtoo minua.

Uuden Musiikin Kilpailu on Ylen järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa etsitään parasta suomalaista uutta kappaletta. Finaalissa on mukana seitsemän kappaletta. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 prosenttia) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 prosenttia).

Voittajakappaleen esittäjä edustaa Suomea Euroviisuissa eli Eurovision Song Contest -kilpailussa, joka vuonna 2022 järjestetään Torinossa, Italiassa.