Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset elokuvakriitikot valitsivat viime vuoden parhaat leffat – kotimaisissa voiton vei Hytti nro 6

Suomen arvostelijain liiton eli SARVin elokuvakriitikot ovat valinneet viime vuoden parhaat elokuvat: parhaan kotimaisen ja parhaan ulkomaisen elokuvateatteriensi-illan sekä parhaan ensi-iltaelokuvan tv-kanavalla tai suoratoistopalvelussa.

Vuoden 2021 paras kotimainen elokuva on kriitikoiden mukaan Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6. Viime vuoden paras ulkomainen ensi-iltaelokuva oli puolestaan Chloé Zhaon ohjaama yhdysvaltalainen Nomadland, joka sai viime vuonna myös kolme Oscar-palkintoa, muun muassa parhaan elokuvan palkinnon. Elokuva sai ensiesityksensä Venetsian elokuvajuhlilla jo syksyllä 2020, mutta Suomessa sen ensi-ilta oli keväällä 2021.

Parhaaksi suomalaisilla tv-kanavilla tai suoratoistopalveluissa ensi-iltansa saaneeksi elokuvaksi kriitikoiden äänestyksessä nousi Jane Campionin ohjaama psykologinen lännendraama The Power of the Dog, joka sai Suomen ensi-iltansa suoratoistopalvelu Netflixissä joulukuun alussa.

Suomen arvostelijain liiton elokuvajaos äänesti vuoden parhaasta ensi-iltaelokuvasta nyt kahdeksatta kertaa, ja toista kertaa kolmessa eri kategoriassa.