Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhusneuvosto haluaa uudelleen käsittelyn käyttömaksulinjauksista

Kuopion kaupungin vanhusneuvosto esittää kaupungille, että se ottaa hyvinvoinninedistämisen lautakunnan käyttömaksulinjaukset kokonaisuudessaan kuluvalle vuodelle uudelleen käsittelyyn. Uudet maksut ovat tulossa voimaan ensi kesäkuussa muun muassa Alavan palvelukeskuksessa.

Vanhusneuvosto perustelee uudelleen käsittelyä sillä, että vanhusneuvostoa ja muitakaan osallisia ei ole kuultu asian valmistelussa.

Neuvoston mukaan Kuopion kaupungin tulee noudattaa laatimaansa ja hyväksyttyä strategiaansa, joka korostaa hyvinvoinnin edistämisen merkitystä. Vanhusneuvosto toivoo osapuolia kuultavan ja pyydettävän kannanottoja ja lausuntoja valmisteluvaiheessa olevista hyvinvointiin ja sen edistämiseen vaikuttavissa asioissa ennen päätöksiä.

Vanhusneuvosto päätti kokouksessaan, että se aikoo tehdä aloitteen kaupunginhallitukselle läsnäolo- ja puheoikeudesta yhdelle jäsenelle eri lautakuntien kokouksiin.

Kuopion vanhusneuvosto aloitti toimintansa, 4.10.2021 Vanhusneuvoton puheenjohtaja on Anja Korhonen.