Susi herätti huomiota Etelä-Kuopiossa – poliisin yhteistyökumppanit varmistivat, että eläin poistui taajaman nurkilta metsään

Useat kuopiolaiset näkivät suden Etelä-Kuopiossa perjantaina aamulla ja päivällä. Täysikasvuinen susi havaittiin ensin varhain perjantaina Kuopion Pitkälahdessa lähellä Karttulantien risteystä.

Eläin oli ylittänyt vanhan viitostien, kulkenut Petosen asuinalueen kupeesta ja jäänyt liikkumaan Pitkälahden pohjoispuolella oleviin metsälampareisiin.

Hätäkeskukseen tuli useita ilmoituksia susihavainnoista ABC-huoltoaseman läheltä ja sen pohjoispuolelta.

– Susi ei mennyt kuitenkaan kertaakaan talojen pihoihin, vaan pysytteli metsässä, komisario Hannu Virolainen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Päivällä eläin juoksi maantien reunaa ja useat autoilijat näkivät suden silloinkin. Siitä otettiin myös kuvia auton ikkunasta.

Susi ylitti moottoritien ja Petosentien yhdistävän liittymän, minkä jälkeen eläin pakeni moottoritien yli länteen.

Poliisit eivät tehneet itse näköhavaintoja sudesta, mutta he kävivät paikalla ja näkivät suden jäljet lumessa. Poliisi myös hälytti suurriistavirka-apuverkoston metsästäjät jäljittämään sutta ja varmistamaan, että se on poistunut asuinalueelta.

Jäljitys lopetettiin iltapäivällä, kun varmistui, että susi oli paennut Pienen-Neulamäen suuntaan kaupunkialueen länsipuolisiin metsiin.

Suden ei tiedetä aiheuttaneen vahinkoa tai vaaraa perjantaisella kierroksellaan.

Savon Sanomat kertoi aiemmin talvella, että yksittäinen susi oli kulkenut Kallavettä pitkin Siilinjärveltä Kuopioon ja eläin oli nähty muun muassa Vaajasalon jäätiellä tammikuussa.

Sudesta oli tehty havaintoja myös Leväsen kohdalla moottoritien varressa tammikuun aikana. Mahdollista on, että susi on pyörinyt viikkoja Jynkän ja Leväsen tienoollakin tai sen lähialueilla ilman, että sitä on kukaan havainnut. Varmuutta ei kuitenkaan ole, onko kyse samasta eläimestä.

Uutista päivitettiin klo 14.30-17 susihavaintojen mukaan ja jäljityksen edistyessä.

Siilinjärvellä tehty useita susihavaintoja – yksi susista saattoi jolkotella jo Kuopioon Kallavettä pitkin

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut