Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansallispuistoon mennyt mies ei palannutkaan kotiinsa – pelastuskoirien hälytysryhmälle palkinto ansiokkaasta etsintäavusta

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa on palkinnut Pohjois-Savon pelastuskoirien hälytysryhmän vuoden 2021 vapaaehtoisena maakunnallisena pelastajana. Palkinto myönnettiin ryhmän ansiokkaasta toiminnasta viime vuoden elokuussa Rautavaaralla suoritetussa hätäetsinnässä.

Ryhmä oli Itä-Suomen poliisilaitoksen ja Rajavartiolaitoksen apuna, kun Tiilikkajärven kansallispuistoon päivällä lähtenyt 66-vuotias mies ei palannut kotiinsa eikä häneen saatu yhteyttä.

Rajavartiolaitoksen helikopteri paikallisti kadonneen kello 21:n aikaan lämpökameran avulla.

Miehen evakuointi maastosta kesti useita tunteja ja siihen osallistui viranomaisten lisäksi 62 Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vapaaehtoista. Hieman ennen kadonneen löytymistä pelastuspalvelun organisaation johtoon siirtynyt Vapepa-johtaja ja apuohjaaja Mika Lyytinen osallistui evakuoinnin johtamiseen ensihoidon tukena ja myös muut jäsenet osallistuivat evakuointitehtävään.

Vähän puolen yön jälkeen kadonnut saattin lopulta siirrettyä Pohjois-Savon pelastuslaitoksen veneyksikön luo ja siitä eteenpäin hoidettavaksi.

Lyytisen lisäksi ryhmästä palkittiin ryhmänjohtaja, koiranohjaaja Sirpa Turunen sekä apuohjaajat Tiina Sutinen ja Ilona Ukkonen. Pohjois-Savon pelastuskoirien hälytysryhmä on Suomen Palveluskoiraliiton ylläpitämä hälytysryhmä.

Palkinnot myönnettiin lauantaina Vapepan Savo-karjalan alueen valmiusseminaarissa.