Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armotonta menoa -dokumentille voitto Docpoint-festivaalilla – kaavilaiset ihmiset ja vanhusten tilanne vetosivat tuomareihin ja yleisöön

Dokumenttielokuvafestivaali Docpoint on palkinnut vuoden parhaita dokumenttielokuvia ja niiden tekijöitä. Osittain Kaavilla kuvattu Armotonta menoa – hoivatyön lauluja voitti kotimaisen kilpasarjan.

Noin kolmasosa Armottoman menon sisällöstä on kuvattu Kaavilla, jossa on päädytty yksityistämään hoivapalveluja. Pääosaan Kaavilla nousevat kuitenkin kaksi miestä, joiden molempien vaimot ovat olleet jo pitkään hoidettavina.

Mustan huumorin sävyttämässä musikaalidokumentissa hoivatyön tekijät yrittävät selviytyä ilmapiirissä, jossa keskeisiksi arvoiksi ovat nousseet tehokkuus ja voitontavoittelu. Elokuvan on ohjannut Susanna Helke ja sen on tuottanut Road Movies Oy.

Kansainvälinen tuomaristo kiitteli elokuvaa ohjaustyön oivaltavuudesta ja otteesta, joka sukeltaa syvälle ihmisyyteen.

DocPointin kilpasarjoissa palkittiin sekä paras kotimainen että paras kansainvälinen elokuva 5 000 euron Docpoint-Yle -palkinnolla.

Armotonta menoa -dokumentti nousi myös yleisöäänestyksen suosikiksi. Elokuva palkitaan näin myös Dokumenttikillan rahoittamalla tuhannen euron arvoisella palkinnolla.

Kotimaiseen kilpasarjaan osallistui kahdeksan uutta kotimaista pitkää dokumenttielokuvaa. Palkinnot jaettiin lauantaina 5. helmikuuta.

Armotonta menoa – dokumenttielokuvaan tallentuivat myös ristiriidat valtuuston kokouksessa