Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iisalmelaisen panimojätin Olvin viime vuosi oli menestyksekäs – myyntivolyymi, liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat uuteen ennätykseen kuudetta vuotta peräkkäin

Iisalmelaisen panimojätin Olvi Oyj:n vuosi 2021 oli menestyksekäs. Olvi-konserni kertoo tilinpäätöstiedotteessaan konsernin myyntivolyymin, liikevaihdon ja liikevoiton kasvaneen uuteen ennätykseen kuudetta vuotta peräkkäin.

Myyntivolyymi kasvoi vuoteen 2020 nähden 87,8 miljoonaa litraa eli 11,5 prosenttia, liikevaihto kipusi prosentuaalisesti 11,4 prosenttia ja liikevoitto 5,3 prosenttia yltäen 59,4 miljoonaan euroon.

Liikevoitosta 25,2 miljoonaa euroa tuli kotimaasta, 13,6 miljoonaa euroa Virosta, Latviasta ja Liettuasta yhteensä kahdeksan miljoonaa sekä Valko-Venäjältä 14,5 miljoonaa euroa. Liikevoiton kasvua oli prosentuaalisesti eniten Liettuassa, 21,0 prosenttia. Sen sijaan Latviassa liikevoiton osuus putosi 16,3 prosentilla vuoteen 2020 nähden.

Myös konsernin vakavaraisuus säilyi vuoden aikana hyvällä tasolla.

Olvin hallitus ehdottaa osingoksi 1,20 euroa per osake.

Olvi-konsernin liiketoiminta laajeni vuonna 2021 tanskalaisen Vestfyen-panimokaupan myötä. Tanskalaispanimoa on yhdistelty syyskuusta lähtien osaksi konsernia, joten sillä ei ole vielä suurta vaikutusta konsernin tulokseen.

Konsernin investoinnit olivat viime vuonna 32,0 miljoonaa euroa ilman yrityskauppoja. Investointeja on tehty erityisesti tuotanto- ja varastointikapasiteetin kasvattamiseen ja monipuolistamiseen sekä tuotannon modernisointiin ja ympäristöystävällisyyteen.

Investoinneista 12,1 miljoonaa euroa kohdistui Suomeen, Baltiaan 14,4 miljoonaa euroa ja Valko-Venäjälle 5,2 miljoonaa euroa.

Konsernitasolla Olvi työllisti vuonna 2021 keskimäärin 2 111 henkilöä. Nousua edellisvuoteen oli 10,5 prosenttia johtuen kausiluonteisuudesta sekä Piebalgas- ja Vestfyen-yrityskaupoista.