Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iivon Sanomat ilmestyy lauantaina kolmannen kerran – "Tästä on jo syntynyt perinne"

Savon Sanomat juhlistaa kuopiolaishiihtäjä Iivo Niskasen 15 kilometrin perinteisen hiihdon olympiakultaa ilmestymällä lauantaina nimellä Iivon Sanomat.

Iivon Sanomat on ilmestynyt jo kaksi kertaa aiemmin: ensimmäisen kerran vuonna 2017 Niskasen voitettua Lahden maailmanmestaruuskilpailuissa kultaa ja toistamiseen vuonna 2018, kun hän voitti Pyeongchangin olympialaisissa kultaa miesten 50 kilometrin hiihdossa.

– Tästä on jo syntynyt perinne. Kun alueemme ykkösurheilija voittaa kansainvälisen tason kisan, me olemme nimikkolehti. Nyt ilmestyy Iivon Sanomat numero kolme, Savon Sanomien vastaava päätoimittaja Seppo Rönkkö iloitsee.

Hopealle torstaina naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa hiihtänyt Iivon sisar Kerttu Niskanen oli myös hyvin lähellä saada nimikkolehtensä.

– Hieno suoritus Kertulta! Hän hävisi niukasti 0,4 sekunnilla, joten ei todellakaan ollut kaukana, että olisimme saaneet Kertun Sanomat. Meillä olivat kädet jo näppäimillä, Rönkkö toteaa.

Savon Sanomat on muistanut Kerttu Niskasta vuonna 2014, kun hänet palkittiin Savonmuan Hilima -tunnustuksella. Palkinto on toimituksen miestoimittajien tunnustus aikaansaavalle savolaisnaiselle ja sitä on jaettu vuodesta 1970 lähtien.

Savon Sanomien ilmestyminen Iivon Sanomina on herättänyt myös kansainvälistä huomiota. Asiasta on uutisoinut vuonna 2017 ainakin norjalainen Aftenposten norjaksi ja ruotsalainen yleisradioyhtiö Sveriges Television suomeksi verkkosivuillaan.